Barn er et nådeløst og ytterst kresent publikum. Det vet alle som har prøvd å holde mer enn tre av sorten i ånde et kvarter, men Dori Famous greide å holde mer enn 200 i ånde en hel time i akebakken ved barneskolen på Herøy lørdag.

Humor og fengende låter
De lokale entertainerne har etterhvert fått solid sceneerfaring. Først og fremst fra festivaler og uteliv hvor de i en årrekke har skapt feststemning for voksne mennesker, men med sitt barneshow klarer de også å gjøre det samme for barn.

Ved hjelp av humor, fengende låter og god kontakt med sin indre åtteåring når de skriver tekster, skaper de både allsang og aktivitet blant publikum.

Vi får møte både bøller, rare dyr, rare folk og en liten kar som bor i skoen til Andreas. I tillegg har bandet sanger om å gå på do aleina, om å legge seg, og om å ha dårlig samvittighet, en hoppesang og en godterisang.  Alt presentert med solid komp av dyktige musikere.

Gode tekster
Men selv om bandet bruker tjuvtriks som å kaste Twist til publikum (de går jo tross alt i fangedrakter) for å fyre opp stemninga, er det ikke bare tant og fjas de farer med. De rolige sangene om tyven Lars og om hvordan det er å være liten og redd og ikke ha lyst til å legge seg har gode tekster, som kanskje spesielt får mor og far til å lytte. Og det er viktig om man har barn som målgruppe.

Under showet på Herøydagene lørdag var det gratis inngang for barn, mens de voksne måtte løse billett. 100 voksne tok veien til barneskolen, og fikk sammen med om lag 200 barn en fin time i akebakken. Til og med sola måtte titte fram ei stund for å se på.

Tekst og foto: Trine M. Albrigtsen