Kjære Herøyfjerdinger
Etter å ha tatt fagbrev og mesterbrev i frisørfaget, kom jeg tilbake til Herøy, og det var spennende å starte frisørsalong høsten 1980. Da dette tilbudet ikke var på Herøy, måtte de enten til Sandnessjøen, eller det var hjemmefrisering.

Jeg startet forsiktig annenhver uke, men kundene kom til salongen, og det ble fulltidsjobb. Kort fortalt ansatte jeg Grete som lærling i 1984, Eli som lærling i 1992, og begge tok fagbrevet. Aud som var ferdig utdannet, ble ansatt i 2016.

Kundemassen økte for hvert år, og vi sto på og dro lasset sammen for å skape en kreativ og god atmosfære i frisørsalongen. Det ble skapt arbeidsplasser til 4 frisører. Vi reiste på kurs hvert år, også via det lokale frisørlauget ble det diverse kurs i Sandnessjøen. Dette gav inspirasjon, faglig påfyll og godt samarbeid mellom frisørsalongene lokalt. Mine ansatte har vært stabil, lojal, dyktig og vi har jobbet med gjensidig respekt for hverandre.

I 1989 ble Brasethgården restaurert, jeg flyttet frisørsalongen og startet også med overnatting. Det ble Torid’s Frisør og Braseth Gjestegård AS. Samtidig kom Nutte’s, populær kafe’ drevet av Kanutte, senere overtok Elisa og Mona.

Brasethgården ble bygd i 1937 av min far, og inneholdt også Lensmannskontor. Han var aktiv i kommune-skole og fylkespolitikk. Min mor engasjerte seg i misjons-helse og husmorlag. Dette medførte samling i huset, også av tilreisende som bodde der. Huset ble et symbol for folk i bygda, og har hatt sin spesielle betydning. Bruplaner har vært kjent lenge, og skapt usikkerhet i forhold til modernisering og driften av gjestegård og frisørsalong. Det er både trist og vemodig at Brasethgården skal rives.

Jeg har hatt en utrolig reise i alle disse år, dere kunder har delt både triste og glade hverdagshistorier og begivenheter.

Det er takknemlighet til alle Herøyfjerdinger som har støttet opp om frisørsalongen, og vært trofaste kunder i bedriften som jeg har drevet i 41 år.

Nå er punktum satt: Jeg avvikler Torid’s Frisør og Braseth gjestegård den 30. juni 2021.

Takk for meg
Torid Braseth