Laget er Norges første private profesjonelle langrennslag og ble etablert av brødrene Anders og Jørgen Aukland i april 2007. Det har fungert under flere navn før det i 2018 endret navn til Team Ragde Eiendom.

For sesongen 2019/2020 er Emilie Fleten, Thea Krokan Murud, Anders Aukland, Andreas Nygaard, Joar Thele, Oskar Kardin, Petter Eliassen og Tord Asle Gjerdalen tatt ut på laget.

I tillegg til det profesjonelle laget var også en rekke andre utøvere og sponsorere med på turen, slik at de totalt var rundt 40 som var innom Herøy. Treningsøkta var denne dagen lagt opp på sykkel og utøverne kom syklende fra Bjørn før de la turen innom Augustbryggo for lunsj. Vi tok oss en liten prat med grunnleggerne Jørgen og Anders Aukland og de kunne fortelle om et meget vellykket opphold.

- Etter at vi har spist lunsj sykler vi videre til Herøy og tar ferga over til Søvik og sykler videre til Sandnessjøen. Fredag er planen er at vi skal gå de Syv Søstre mens vi skal padle på lørdag. Søndag skal vi ta ei økt på rulleski før vi reiser hjem på mandag. Selve laget har vært i Alstahaug og trent helt siden mandag, sier Anders Aukland.

- Vi har med oss rundt 40 stykker på turen. Det er sponsorer, samarbeidspartnere av laget og en gjeng som går Marcialonga og andre turløp. Mange av dem trener mye på forskjellig nivå. De er spreke og vi har det veldig fint på tur sammen. Det er fint å kombinere det som laget driver med og det som sponsorene er interessert i. Når vi kan dra til et sånt flott sted som dette så er det helt rått, sier Jørgen Aukland.

Hovedsponsor Ragde Eiendom eier hotellet i Sandnessjøen og dette er nok en medvirkende årsak til at laget og de andre i reisefølget har tatt turen til Sandnessjøen. Med på laget er også Andreas Nygard fra Tromsø og Petter Eliasen og det kan jo sikkert være greit for dem å av og til få trene i sin egen landsdel.

Trykk her for å følge Team Ragde Eiendom på Facebook.