- Det er fryktelig ergelig og trist når så mange jobber for å gjøre det trivelig og fint i Herøy.

Noen få ødelegger Vi har noen få som ødelegger, og det koster både mye penger og tid for skolen å rydde opp i dette, sier rektor Lars Olav Mogård-Larsen til Herøyfjerdingen.

Han oppfordrer nå folk som observerer noen som er i ferd med å utøve disse aktivitene ved skolen om å gripe inn eller i alle fall si fra til skolen.

Følg med ungene - Jeg vil også be foreldrene om å følge med på hva ungene gjør, sier rektor Mogård-Larsen.

Herøyfjerdingen var tilfeldigvis i nærheten av skolen mandag kveld og ble varslet av en av de som skulle på trening og fikk slukket brannen.

Blir anmeldt Mogård-Larsen sier at skolen vet hvem som står brannstiftingen.

- I likhet med hærverkene vi har opplevd den siste tiden blir også brannstiftingen politianmeldt, sier rektor Mogård-Larsen. 

Skolen har siden i vår fått opp seks nye benker utenfor aulaen og Herøyhallen. Disse er det Herøydagan som har kjøpt inn.

Tilgrising Da elevene møtte på skolen mandag var noen av benkene tilgriset med rød spraymaling og svimerker. 

I leskuret på parkeringsplassen hadde noen tømt et brannslukkings-apparat.

I ettertid har vi fått bekreftet at både pulverapparat og maling er stjålet fra en gravemaskinen som tilhører firma Rolf Edvardsen.

Også noen av skolens vegger er tilgriset med spraymaling. Men det stanser ikke der, for nylig var folk både inne på skolen og på taket.

Skadet ventilasjonsanlegg Her er blant annet sko sluppet ned i ventilasjonsanlegget, med den følge at det ikke er mulig å starte igjen.

Vaktmester Leif-Ole Edvardsen frykter at anlegget må plukkes i stykker, noe som kan bli kostbart.

Det har tydeligvis også blitt en sport å klatre opp på tak, både på aula, Herøyhallen og sist helg også på Helgeland Sparebank.

Klatrer på tak Både kan dette være farlig, noe lensmann Edvard Børø advarte mot i vår. Men på Herøyhallen kan dette også føre til stor skade.

- Hallen har et "mellomtak" som det er fort gjort å tråkke gjennom. Hvis dette skjer oppstår det lekkasje på bygningen, noe som igjen kan føre til at hallen blir stengt.

Noen er også på taket for å utføre såkalt "planking" og har til og med lagt ut bilde av seg selv på taket på egen facebook-profil.

Knuser flasker Sist helg har også sandkassen til de minste blitt tippet rundt. Vaktmesteren hadde mye jobb med å spa sand tilbake, sier Mogård-Larsen.

Som om ikke alt dette var nok, så opplever skolen også at søppel blir kastet omkring og at flasker blir knust på asfalten.