Regjeringen bevilget i fjor 50 millioner kroner for å styrke legevakttjenesten i kommuner med befolkning under 5000 innbyggere. Midlene ble utlyst av Helsedirektoratet og etter søknad fikk Herøy kommune tildelt nesten 1,2 millioner kroner. Disse pengene har nå blitt brukt til å investere i en ny uniformert vaktbil med blant annet avansert hjertestarter som også overvåker det meste. I og med at Herøy kommune har legevakttjeneste i samarbeid med Dønna er det også en trygghet at nabokommunen også har fått en identisk vaktbil med samme utstyr. Bilen er helelektrisk med firehjulstrekk av merket Volkswagen. Bilen er merket etter anbefalinger som er gitt av Helsedirektoratets anbefalinger for legevaktbiler. Den er derfor godt synlig og viser tydelig at en lege er på vei.

Målet med tilskuddsordningen er å bidra til bedre rekruttering og redusert vaktbelastning i kommunens legevaktordning, i kommuner med særlige rekrutteringsutfordringer.

Viktig gavepakke
- Dette har vært en viktig gavepakke til oss slik at vi har kunnet kjøpe ny bil og nytt utstyr. Dette sørger for gode arbeidsforhold for legevakta, og gir også større trygghet for befolkningen. I bilen vil det også være montert et nettbrett der oppdragene kommer inn med tilhørende navigasjon. Dette er et skikkelig løft for oss, som nok ikke hadde vært mulig å realisere uten disse eksterne midlene, sier kommuneoverlege i Herøy, Audun Dyrhaug Hov.

Kommunalsjef for helse, omsorg og integrering Siv Nilsen opplyser at man nå bare får penger til vikar gjennom denne støtteordningen, men påpeker at det også er viktig med godt og riktig utstyr for å bedre rekrutteringen. Hun er derfor glad for at de har fått på plass ny bil med moderne utstyr