Tommy Eide nummer 2 i NM

2_tommy_eide
Herøyfjerdingen Tommy Eide ble nummer 2 i helgens norgesmesterskap i blomsterdekorasjon som ble avviklet i Molde lørdag og søndag. Tommy fikk også pris for beste enkeltprestasjon i finalen.
Herøyfjerdingen har ikke lykkes å få kontakt med Tommy Eide på telefon.  Han har tidligere i høst gjennom Herøyfjerdingen annonsert flytting heim tilbake til Herøy.
 
Knepent slått
Under søndagens finale i NM for blomsterdekoratører måtte Tommy se seg knept slått av tidligere norgesmester og verdensmester Stein Are Hansen fra Oslo.
 
Hansen oppnådde totalt 800 poeng, mot Tommy Eides 745.
 
Det var poeng oppnådd i de innledende runder som avgjorde, hvor Stein Are Hansen fikk 528 poeng mot Eides 461.
 
På Interfloras nettside leser vi at resultatene er imponerende.
 
Tidligere norgesmester
Tommy Eide ble norgesmester i 2004, og har oppnådd andreplass en gang tidligere. Han er også to ganger oslo-mester, noe som antakelig er nesten like vanskelig som å bli norsk mester.
 
35 av landets dyktigste blomsterdekoratører konkurrerte lørdag og søndag om norgesmester-tittelen i klasse A og B i rosenes by Molde.
 
Førstnevnte klasse er den høyeste, hvor også Tommy Eide deltok.
 
På Interfloras side leser vi også følgende om selve konkurransen:
 
De 35 deltagerne har kvalifisert seg til NM gjennom 15 distriktsmesterskap rundt om i landet. Deltagerne konkurrerer i to klasser: Klasse A har Fagbrev eller mer enn 4 års erfaring fra bransjen, Klasse B er lærlinger eller har mindre enn 4 års erfaring.
 
Konkurransen starter med to innledende oppgaver lørdag formiddag.
 
Den første er en overraskelse, det vil si at oppgaveteksten er hemmelig. Oppgaven og materialene til overraskelsesoppgaven deles ut dagen før. Det blir inntil konkurransestart tillatt med begrensede og konkrete forberedelser.
 
Den andre oppgaven; Forberedt oppgave, fikk deltakerne tilsendt på forsommeren. Her må de selv stille med alle materialer. Mye tenking, prøving, planlegging og praktiske forberedelser ligger bak de resultatene som vi får se her. Selve arbeidet skal bli til i konkurransetiden.
2_tommy_eide
Tommy Eide fotografert på Herøydagen i fjor hvor han laget blomster-show sammen med Finn Schjøll (t.v.)

Annonser