Tommel opp for ny Elias-film

Ny Elias-film_hoved

Herøyfjerdingen har vært så heldig at de har fått sett den nye Elias-filmen «Elias og Storegaps hemmelighet» som har premier på alle landets kinoer i dag. Filmen anbefales på det varmeste til både barn og voksne.

I dag er det premiere for den nye Eliasfilmen «Elias og Storegaps hemmelighet» på alle landets kinoer. Herøyfjerdingen har som den eneste i Norge fått en privat visning av filmen og både 5-åringen Isak og de to voksne som så filmen satt klistret til skjermen den tiden filmen varte.

Filmen er selvsagt myntet på barn, men gjennom mye humor og kvikke kommentarer fra stemmene til profesjonelle skuespillere vil den nok garantert underholde foreldrene også. Dette er en film som er passe spennende uten å skremme. Den har et enkelt og tidløst budskap om at man skal ta vare på vennene sine og at man høster det man sår. Samtidig viser den hvor lett det er å bli fristet av berømmelse og byens fristelser på bekostning av sine gamle venner. En liten kjærlighetshistorie krydrer også filmen sammen med tøff og fengende musikk.

«Dette var en artig og spennende film» 
Barn er et kritisk og ærlig publikum og sier som oftest det de mener. Isak konkluderer med at dette var en artig og spennende film, noe de voksne forøvrig er helt enig i. Isak mener den bør få terningkast 6 og da må det jo bli slik, selv om undertegnede kanskje synes det burde klart seg med en femmer.

Mange gode tilbakemeldinger
Redningsskøyta Elias er en ide av Alf Knutsen fra Herøy og filmen har allerede fått flere gode anmeldelser etter før-premieren. Knutsen er medeier i produksjonsselskapet Animando, som har satset 30 millioner kroner på den nye kinofilmen.

– Filmen er blitt til helt uten offentlig støtte og vi er selvsagt veldig spent på besøkstallene. Vi er overveldet over mange gode tilbakemeldinger og så langt veldig godt fornøyd med responsen på filmen. Det er mye god humor, gode animasjoner og flott musikk i filmen og er vi håper og tror derfor den vil slå godt an.

- Det koster mye penger å lage film og jeg har arbeidet mye med å få denne delen av prosjektet i havn. Det er imidlertid min kollega Sigurd Slåttebekk som har vært sjefsprodusent og har jobbet med selve filmen sammen med sitt team av medarbeidere, sier Knutsen.

Lang prosess
Sigurd Slåttebekk opplyser til Herøyfjerdingen at det er en lang prosess å få en slik film film ferdig. Etter at vi fikk et godkjent manus på plass har vi arbeidet i nesten to år med selve filmen. Jeg er veldig spent på premierehelga og håper at folk strømmer til kinoene, sier Slåttebekk. 

Filmen har premiere i Kulturbadet i Sandnessjøen fredag 6. oktober kl. 15.30 og vises på bygdekinoen i Herøy 2. november.

Om filmen:
Elias har vokst siden sist vi så ham på kino. Han blir hyllet i Storehavn etter å ha satt livet på spill i en redningsaksjon på havet, og får tilbud om jobben som den nye redningsskøyta i byen. Valget om å forlate Lunvik og vennene er vanskelig, men tilbudet er for godt til å avslå. Selv om livet i byen er morsomt og spennende, finner Elias ut at de nye utfordringene blir i største laget. Han oppdager også at gjengen til Våghals, båten han reddet på havet, driver med noe mystisk inne i Storegap. Elias innser at det han trenger for å avsløre skurkene er hjelp fra sine gamle venner i Lunvik.

Elias blir produsert av Animando og Simen Alsvik og William Ashurst er regissør. Qvisten Animasjon står for animasjonen.

Det er mange kjente skuespillere som har stemmer i filmen og de populære tvillingene Marcus og Martinius har også gitt lyd til to tvillingbåter.

Her er en trailer fra filmen:

Båten Racer har også en helt ny egenkomponert sang i filmen som ble sluppet sist fredag.

Ny Elias-film_hoved
Herøyfjerdingen anbefaler den nye Elias-filmen «Elias og Storegaps hemmelighet» til både barn og voksne.
Ny Elias-film_6
En liten romanse er med å krydre filmen.
Ny Elias-film_14
Disse måkene står for mange artige sprell.
Ny Elias-film_3
Elias tar denne gangen i bruk sosiale medier på en humoristisk måte.
Ny Elias-film_7
Filmen inneholder både spenning og dramatikk uten at dette bør skremme noen av de minste barna.
Ny Elias-film_4
Elias blir fristet av berømmelse og byens fristelser, men får hjelp av sine venner når utfordringene blir for store.

Annonser