Marija Popovska er fra Makedonia, og kom til Norge i juni 2016. Hun startet i språkpraksis i Herøy barnehage samme året. Hun lærte språket raskt, gjennom nettundervisning og i praksis. Siden september i 2018 har Marija vært lærling, bestått flere fag i videregående, og tilslutt avsluttet med bestått fagbrev.

Raghad Alhafar er fra Syria, kom til Norge i oktober i 2015. Hun startet på introduksjonskurs (voksenopplæring) i januar 2016. Raghad har siden vært i språk- og arbeidspraksis på Herøy ASVO, før hun i januar 2018 fikk vikariat i Herøy barnehage. Raghad har gått VG2 (Barne- og ungdomsarbeider) på Sandnessjøen videregående skole, og fikk deretter lærlingplass, og nå fagbrev i Herøy barnehage.

Disse to damene beviser alt som er mulig med hardt arbeid. De har vist stor vilje og motivasjon til å lære språket og ta en utdannelse i Norge. Det er også et godt eksempel på at språk- og arbeidspraksis i våre bedrifter kan være en viktig start for å lære språket, og senere få en utdannelse på et nytt språk.

Tekst og bilder: Line Olsen