To dager til revy-premiere

revy_prisutdeling
Torsdag og fredag denne uka presenterer 10. klasse ved Herøy sentralskole revyen "Herøydagan". 20 numre fordelt på to akter vil utvilsomt trimme lattermusklene hos herøyfjerdingene.
I dag tirsdag er det kun to dager til premieren på revyen "Herøydagan". Nervene begynner å komme. Det er slik det skal være.

Og det ser lovende ut, det lille Herøyfjerdingen tok seg tid til å se i dag tirsdag. De 22 elevene i 10. klasse bruker alle sine talenter på å karikere velkjente personer i herøysamfunnet i de 20 numrene, fordelt på to akter.

Handlingen er lagt til Herøydagan, og vi følger Helgeland Arbeiderblads journalist Martin Jøsevold som er utskremt for å dekke "dagan".

Mye morsomt Her skjer det mye som garantert vil åpne lattermusklene hos herøyfjerdingene torsdag og fredag.

En av lærerne til 10. klasse, Erlend Sjåvik, forteller:

- Herøydagan er egentlig et tema som skummer over av muligheter å bygge en revy over. Det kan skje så utrolig mye artig, sier han og legger til at det ikke er grunn for å noen å være engstelig for å komme ille ut.

- Nei, dette er ganske så harmløst, sier han med et smil.

Men legger til at han, sammen med sin kollega Stian Prestø, har vært nødt til å moderere enkelte av numrene litt. Elevene har villet gå litt lenger og ta hardere i.

- Vi har hatt en foreldegruppe som har gått gjennom tekstene, sensurert og til slutt godkjent alt, så ingen skal være redde for å bli uthengt, sier han.

Rap om elg-jakta i Herøy Han letter litt på sløret og røper at vi blant annet får møte "Kornelius Dahl" og "Svend Morten Reinertsen" som skal rappe om elgjakt i Herøy.

Og vi får også møte eks-herøyfjerding Hans-Inge Fagervik som skal fortelle om sin oppvekst på Seløy sammen med nåværende ordfører Arnt Frode Jensen.

- Fagervik skal også fortelle om hvordan han ble frelst og senere reiste ut i verden for å frelse folk, sier Sjåvik.

Ferjesang med Ketil og Arnt Frode Vi får også høre en ABBA-låt, og vi får høre en ferjesang med Ketil og Arnt Frode, røper Sjåvik. I tillegg møter vi "Gamle Tigers" som skal spille for oss og vi får en sluttsang.

Klassen  stiller med eget husband. På to av låtene må de likevel ha hjelp av to foreldre, ettersom musikerne selv er opptatt på scenen!

Det er bare å oppfordre flest mulig til å få med seg revyen.

Det er blant annet mulig å forhåndsbestille billetter på kiosken og i Herøysenteret.

Forestillingen har to akter, og mellom aktene blir det salg av kaffe, kaker og brus.

Inntektene fra revyen går til 10. klassens klassetur til våren.
revy_prisutdeling
Ingen Herøydaga uten utdeling av diverse priser. Slik blir det også i revyen som har premiere torsdag denne uka.
revy_martin
Hovedrolleinnehaver Martin Haraldsen spiller journalist Matin Jøsevold. Her får han hjelp av teaterinstruktør Mari Krisinska med å ordne håret riktig.
revy_rolf_joergensen
Sindre Wennemo spiller kunstner Rolf Jørgensen.
revy_erlend_og_stian
Lærerne Erlend Sjåvik (til venstre) og Stian Prestø tror dette blir veldig bra. Her i travel diskusjon under øvingene tirsdag.

Annonser