Tipp for idrett og korps

grasrotandelen
Herøy Musikkorps, Herøy Idrettslag og FK Herøy/Dønna er nå registrerte i Frivillighetsregisteret slik at du som tipper kan la 5 prosent av din tippeinnsats gå til de tre lokale kulturorganisasjonene.
- Med et så stort potensiale som fem prosent av tippeinnsatsen i Herøy utgjør, må vi bare reklamere for muligheten, mener leder i Herøy Idrettslag Kirsti Iversen og Ola Loe i Herøy Musikkorps.

De gjør felles framstøt for å få herøyfjerdingene til å la den såkalte grasrotandelen gå tilbake til det lokale kulturlivet i Herøy.

Koster ikke noe ekstra - Vi syns det er viktig å fortelle folk at det faktisk ikke koster noe ekstra å gjøre dette.

Når du skal tippe skal du bare gi beskjed til kommisjonæren at grasrotandelen skal gå til det laget du vil at det skal gå til, sier Iversen og Loe.

Og siden det bare er Herøy Musikkorps, Herøy IL og FK Herøy/Dønna fra det lokale kulturlivet som har registrert seg for dette, håper Iversen og Loe at herøyfjerdingene følger oppfordringen.

Veldig mye penger - Dette er veldig viktig for det lokale kulturlivet i Herøy. Med fjorårets tippeomsetning i Herøy ville grasrotandelen utgjort hele 250.000 kroner.

Det er veldig mye penger til kulturlivet i Herøy, sier Kirsti Iversen og Ola Loe til Herøyfjerdingen.

- Men nøkkelen til det hele er altså å få registrert kortet slik at fem prosent av innsatsen din går tilbake til Herøy, og det gjør du altså hos tippekommisjonæren, avslutter Loe og Iversen.

Ordningen gjelder all tipping, unntatt Ekstra og Flax.

I 2008 spilte herøyfjerdingene for 6. 245.326 kroner og det betyr 3.711 kroner per innbygger.

Spillerkortet til Norsk Tipping er selve nøkkelen til Grasrotandelen. Du må altså spille registrert for å være grasrotgiver. Når du har funnet frem til den du ønsker å støtte, blir dette registrert på deg som spiller
grasrotandelen
Ola Loe og Kirsti Iversen håper herøyfjerdingene velger å la fem prosent av tippeinnsatsen gå tilbake til det lokale kulturlivet i Herøy.

Annonser