Roy Skogsholm har tidligere uttalt til media at han tar imot stillingen dersom kommunestyret i Herøy tilsetter ham.

Siden alle politiske partier er enige om å innstille Skogsholm, synes saken egentlig avgjort. Tilsettingen av rådmann er siste sak på kommunestyrets saksliste.

Sakslista til kommunestyret ser ellers slik ut:

Budsjettregulering pr. 31. august Formannskapet innstiller på at driftsrammen for det enkelte ansvarsområde endres slik at ansvarsområdet "Finansformål" avgir 685.000 kroner.

Dette ansvarsområdet ligger under rådmannen. Av disse pengene tilføres ansvarsområdet "Sentrale styringsorgan" (også underlagt rådmannen) 245.000 kroner og Plan- og Utviklingsetaten 440.000 kroner.

Etter at ansvarsområdet "Finans" har avgitt 685.000 kroner er det forsatt et overskudd på 515.000 kroner som ikke skal omdisponeres. Overskuddet skal være med på å dekke usikkerhet knyttet til om kommunen oppnår budsjettdekning på moms-kompensasjonen.

Årsaken til de frigitte midlene er reduserte rente- og avdragsutgifter på grunn av forskyvninger i investeringer/låneopptak.

Mangler penger Ansvarsområdet "Sentrale styringsorgan" mangler en million kroner til dekning av det lokale lønnsoppgjøret. Rapporteringen viser at etatene har dekket det sentrale lønnsoppgjøret innenfor egen ramme.

Årsaken til at Plan- og Utviklingsetaten mangler 440.000 kroner er økningen i strømprisene med 330.000 kroner, sentralt lønnsoppgjør med 60.000 kroner og bortfall av husleieinntekter ved salg av ASVO-bygget med 50.000 kroner.

Andre saker som skal behandles torsdag:

- Salg av legeboligen Formannskapet innstiller på at Trine og Svein Olav Heggheim tilbys boligen til gjeldende takst 1.175.000 kroner.

- Utdeling av stipend/pris Formannskapet innstiller på at det opprettes en pris for unge kunstner som deles ut i forbindelse med Herøydagene. Det skal utarbeides retningslinjer for prisen.

- Prosjekt Sandsundvær Formannskapet innstiller på at kommunen setter av midler til å gjennomføre et forprosjekt hvor målet er å bevare og videreutvikle viktige kulturminner i Sandsundvær. Forprosjektet skal beskrive hva som bør gjøres for å bevare kulturminnene, samt videreutvikle stedet i reiselivsammenheng. Det skal blant annet også settes opp egnede informasjonstavler. (Se egen sak 6. september.)

- Revidering av kommunale politivedtekter For Herøy kommune gjelder i endringene i hovedsakelig ny hundelov. Innføringen av ny hundelov av 4.juli 2003 har gjort en del vedtekter relatert til hundehold overflødige. Direktoratets praksis tillater ikke supplerende bestemmelser i lokale politivedtekter.

- Etablering av felles interkommunalt sekretariat for kontrollutvalgene på Sør- og Ytre Helgeland. (Se egen sak 13. september.)

- Anke på avslag på søknad om dispensasjon fra vedtatt reguleringsplan på Seløy.

- Omgjøring av areal etter arealplan i Valsåsen.

- Søknad om dispensasjon fra kommuneplanen

- Politisk styringssystem og delegasjonsreglement for Herøy kommune.

- Reglement for godtgjøring til kommunalt folkevalgte.

HERØYFJERDINGEN kommer tilbake med vedtak fra møtet.