I tråd med kommunedirektørens innstilling ble det enstemmig bevilget kr. 80 000 fra Næringsfond II til Pettersen snekkeri & service AS til kjøp av spesialisert snekkerutstyr. Søknadsbeløpet var på kr. 243 586.

Pettersens snekker & service AS er et selskap som ble opprettet i august 2021. Formålet med søknaden er å kjøpe inn spesialverktøy for å kunne imøtekomme krav til utføring av håndverksmessig utførelse av rehabiliteringsprosjekter. Slike prosjekter krever spesialverktøy, og dette er utstyr som er dyrt å anskaffe. Ønsket spesialverktøy vil være med på å effektivisere arbeidet.

Trykk her for å se behandlingen av denne saken på Kommune-TV.

Doblet tilskuddet
Enkeltmannsforetaket Strømmen Asle ble bevilget kr. 200 000,- fra Næringsfond II til kjøp og oppgradering av fiskebåt. Her var innstillingen fra kommunedirektøren på kr. 100 000 og søknadsbeløpet på kr. 365 000. Etter et forslag fra Arnt Erling Paulsen (Ap) ble tilskuddet doblet til kr. 200 000.

Paulsen argumenterte for sitt forslag med at han syntes det var viktig å støtte at noen ville investere i fiskebåt og kvote for å ha dette i Herøy. Forslaget ble støttet av et samlet formannskap.

Enkeltmannsforetaket Strømmen Asle ble etablert i 1995, holder til på Øksningan og har hav- og kystfiske som hovedbeskjeftigelse. Det ble søkes Herøy kommunes næringsfond til kjøp og oppgradering av båt med kvote 9-10 m. med en totalkostnad på 3 650 000 kr. Dette er en fiskebåt som har gått i arv fra Ingvard Andreassen, og som arvingene nå ønsker å selge. Aktuell søker ønsker å kjøpe denne med nevnte kvote, med mål om å kunne styrke egen drift.

Trykk her for å se behandlingen av denne saken på Kommune-TV

Trykk her for å lese mer om disse sakene og andre saker fra formannskapsmøtet 25. januar 2022 på Herøy kommunes hjemmeside.