Mohannad drev sin egen skredderbedrift i Syria med 50 ansatte før krigen satte en stopper for virksomheten. Han har 22 års erfaring i faget og har spesialisert seg på å sy dameklær. Bedriften var lokalisert i utkanten av Damaskus som før krigen hadde rundt 5 millioner innbyggere.

- Jeg skjønner selvsagt at det kan bli vanskelig å drive som skredder på en så liten plass som Herøy, men jeg har jeg lyst til å prøve. Jeg fikk støtte fra næringsfondet og har derfor gått til innkjøp av industrimaskin og annet utstyr for å kunne ta slike oppdrag, sier Mourad.

Mohannad snakker godt norsk og er den første syriske flyktningen som kom til Herøy i 2015. Han kom til Norge i juni 2014 og bodde i Narvik og Hattfjelldal før han kom til Herøy. Han liker godt å være med på både dugnader og andre ting som skjer i kommunen og spiller blant annet fotball sammen med oldboys-gjengen i den nye ballbingen ved Herøy skole.

- Jeg er gift og har fire barn som alle trives godt og har fått venner. Vi har derfor ikke lyst til å flytte og håper vi kan bo her. Jeg håper derfor på en fast jobb og at mange også benytter seg av min skreddervirksomhet.

Tar ulike oppdrag
- Jeg har spesialisert meg på å sy dameklær. I Syria er det slik at de ulike skredderbedriftene spesialiserer seg innenfor ulike områder. Dette gjør vi for at resultatet skal bli best mulig og at kundene skal bli mest mulig fornøyd. På en liten plass som Herøy skjønner jeg at dette kan bli vanskelig og jeg tar derfor også på meg andre typer oppdrag. Jeg har derfor utstyr for å fikse båtkalesjer og kan ellers tilpasse og reparere alle typer klær og gardiner, avslutter Mourad.

Mohannad har kalt sin virkomhet for R&M systua og du treffer han på tlf. 96958338 eller på e-post m-mourad@windowslive.com

Etter de meget positive tilbakemeldinger som Herøyfjerdingen har fått fra de som har benyttet seg av skreddertjenestene til Mohannad så burde dette love godt for virksomheten.