Kanskje du sliter med noen ekstra kilo etter julas mange utskeielser?

Eller du bare rett og slett vil blir dårlig av for mange karbohydrater?

Lavkarbo Nyttårsforsett eller ikke, Brygga tilbyr nå også en lettere meny med mindre karbohydrater -  såkalt lavkarbo.

- Vi gjør det både for å etterkomme ønsker fra gjestene og samtidig for å fornye oss.

Vi merker at folk er opptatte av lavkarbo og mange vil gjerne ha alternativer til potet til varmrettene og kaker uten mel.

Mel-allergi Det kan blant annet skyldes mel-allergi. Derfor lager vi også kaker uten mel.

Det siste har vi gjort en stund, men varmretter i lavkarbo er helt nytt, forteller Elisa Thoresen, Trine Valberg og Mikael ("Micke") Sjøholm til Herøyfjerdingen.

Brygga har i utgangspunktet fem slike lavkarbo-varmretter.

Det betyr at du kan velge blant: Egg/bacon med bønnesalat Kyllingfilet med spekefyll, sceddarsaus og salat Gresk salat med tzatziki Nachos med tacoboller, guacamole, salasa og rømme Laksewok med blomkålris

Et alternativ Men lavkarbo er bare et ekstra alternativ. For Brygga er kjent for god og variert mat, og har ingen planer om å kutte ut karbohydratene.

- Vi er flinke på karbohydrater og vil selvfølgelig ikke kutte ned på det ellers, ler Elisa Thoresen og Trine Valberg og tar et godt tak i magen til deres nye mannlige ansatte - Mikael ("Micke") Sjøholm.

Ny svenske i staben Svensken har overtatt for landsmannen Peter Lundberg som har forlatt Brygga til fordel for et familieforetak i Malmø i Sverige.

"Micke" har jobbet på Brygga i hele sommer, og kan blant annet se tilbake på 13 års drift av egen restaurant i Jävle i Sverige og 10 år i restaurantfaget i utlandet.