Hvis du har behov for noen å snakke med eller trenger hjelp til små oppgaver (som å skifte batteri/filter eller enkel rengjøring av høreapparat) kan du ta kontakt med Olav. Han kommer hjem til deg etter avtale. Olav har selv hørselstap og erfaring med bruk av høreapparat og ulike hjelpemidler. Han ønsker nå å bruke sin personlige erfaring til å hjelpe andre.

E-post: olavode@online.no
Telefon: 470 35 660

Tilgjengelig mellom kl. 08.00-20.00

Hva gjør en likeperson?
En likeperson er et medmenneske som lytter og deler av egne erfaringer. Tilbudet er organisert gjennom Hørselshemmedes landsforbund (HLF).

HLF’s likepersontilbud er et supplement til det offentlige rehabiliteringstilbudet. HLF’s likepersoner gjør en frivillig jobb og skal, gjennom sine egne erfaringer og kunnskap, gi hjelp som:

  • Være en god samtalepartner
  • Motivere til å bruke aktuelle hjelpemidler
  • Informere
  • Gi råd og veilede
  • Utføre enkle oppgaver, som å skifte batteri eller filter i høreapparat

HLF’s likepersoner har gjennomført opplæringskurs og er godkjente til å utføre likemannsarbeid innenfor den gruppen man har egen erfaring fra og er sertifisert for. Likepersoner har taushetsplikt. Det koster ikke noe å benytte en likeperson. En likeperson skal være bevisst sin rolle ovenfor det offentlige hjelpeapparatet og skal ikke gå inn i behandlerrollen. Det er brukeren som avgjør om han eller hun ønsker kontakt med en likeperson. Likepersonsarbeidet er frivillig og den enkelte likeperson kan sette begrensninger i forhold til hvor og når man ønsker å utføre likepersonstjenester.

Andre behov?
Hvis du ønsker å gå til anskaffelse av høreapparat bør du snakke med din fastlege. Fastlegen kan henvise deg videre til audiograf/avdeling for øre-nese-hals. Telefonnummeret til Herøy helsesenter er 750 68 050.

Ergoterapeut Sissel bistår personer med nedsatt hørsel, både med og uten høreapparat. Hun kan kartlegge behovet ditt og bistå med søknad om ulike hjelpemidler som kan hjelpe deg i hverdagen din. Dette kan være samtaleforsterker, lyttesystem til TV eller brannvarsling. Telefonnummer til ergoterapeut er 913 32 236.

Hvis du har nedsatt hørsel er det veldig viktig å tenke over om du hører varsling ved brann - også når du sover. Er du i tvil bør du kontakte ergoterapeut for å finne gode løsninger sammen.

Herøy ASVO er kommunalt hjelpemiddellager og samarbeider tett med ergoterapeut. Det er de som monterer, demonterer og gjennomfører enkle reparasjoner på hjelpemidler. Hvis du har hjelpemidler som har blitt ødelagt eller du ønsker å sende dem tilbake kan du kontakte Herøy ASVO på telefon 750 59 980.