- Årets lag ser ikke galt ut og jeg er spent og håper vi skal komme oss videre til 1. runde i NM, sier Arnt Ståle Solem til Herøyfjerdingen.

Ryggraden borte Selv med både Tom Roger Aakvik, Lars Moe, Tore Larsen, Henrik Anfindsen og Eirik Alfheim ute av junior-rekkene, er Solem forsiktig optimist.

For etterveksten har vært god, noe fjorårs-avslutningen heime mot Bodø/Glimt viste. Da viste mange av guttespillerne seg fram, og disse er nå første års juniorer.

Lørdag spiller laget i pulje med Innstranden, Nesna og Bosmo. De to beste lagene går videre til cup-spill i Nordlandshallen.

Fire beste går videre - De fire beste totalt i turneringen er kvalifisert for 1. runde i Norgesmesterskapet for juniorer og vil mest sannsynlig møte et lag fra Trøndelag eller Nord-Norge i 1. runde.

Lørdag blir det nok høyt tempo i Nordlandshallen i Bodø med kamper på bare 20 minutter.

Innstanden og Nesna - Innstanden var ikke med i fjorårets HESA-serie og vi vet derfor ikke så mye om hva som kommer fra den kanten.

Nesna har etter hva vi har hørt et godt og jevnt besatt lag. Vegard Lorentzsen fra Dønna spiller jo for Nesna i år, sier Solem og trekker fram av FK Herøy/Dønna i fjor spilte uavgjort borte mot Nesna og vant knepent heime.

Det kan bli veldig jevnt lørdag.

Arnt Ståle Solem er likevel betenkt med tanke på inngangen til årets sesong, hvor første seriekamp er 30. april:

Kom sent igang - Vi kom alt for sent igang med treningene. Å starte i februar er ikke brukbart. Da først kom trenerne for laget på plass, noe som burde vært avklart før jul, sier Solem.

Dette har også ført til at laget har fått ugunstige treningstider i Herøyhallen - sent på kveldene midt i uka.

Noe som gjør at spillerne fra Dønna ikke er heime før etter midnatt.

Kan ikke kopieres - Når det er sagt, har vi hatt fantastiske treningsforhold og har fått kjørt noen flotte treninger ute på kunstgress - både på Dønna og i Herøy, sier Solem.

Men noen kopi av fjorårssesongen blir det ikke.

- Nei, det går ikke an. Vi gjorde omtrent rent bord i serien og kom til semifinalen i Norway Cup i Oslo, avslutter Solem.