Camilla og Stian har leid ut huset sitt på Hvaler for å være i Herøy i et helt år. Begge er svært opptatt av friluftsliv og ideen fikk de etter å ha vært på ferie på Helgelandskysten i fjor sommer. Da padlet de kajakk og slappet av og nøt det gode liv. De har bodd en del i Oslo og opplevd et veldig koronastengt samfunn og da de reiste hjem bestemte de seg for at hit ville de tilbake.

Ønsker å komme ut av bobla
Stian har permisjon fra sin jobb som prosjektleder for elektro og Camilla sa opp sin jobb med konsulære tjenester. De har dermed tatt en pause fra sine kontorjobber for å holde på med det de elsker som er friluftsliv.

I utgangspunktet er de her for å komme ut av den bobla de har levd i for å gjøre ting når vi vil.

- Når vi tidligere har sittet på kontoret og sett at det er fint vær så kan det ofte være overskyet når vi kommer hjem, og da har jo den dagen gått. Vi har derfor lyst til å gjøre dette en god stund, sier Stian og Camilla.

De forteller at de etter hvert også er åpne for å holde på med litt av hvert. Camilla kan blant annet tenke seg å jobbe litt med frivillig arbeid og har vært i kontakt med Herøy Frivilligsentral.

- Når vi har padlet våre kilometere og vært rundt omkring på Helgelandskysten så tar vi nok litt kontakt med en del firmaer for å høre om vi kan få jobbe med noe. Dette er jo også en fin måte å bli kjent med folk på, sier Camilla og Stian.

Stian er egentlig en fjellets mann som liker godt å løpe og gå turer i fjellet. Mens Camilla har nøyd seg med å bli med på turene liker Stian også i tillegg å holde på med motbakkeløp. Camilla har sin forkjærlighet til kajakkpadling og har dratt Stian med på mange padleturer. De føler nok derfor at de har kommet til et padleeldorado samtidig som de har fjellene tilgjengelig i nærheten.

Ønsker at folk tar kontakt
Camilla og Stian gir uttrykk for at de gjerne ønsker at noen tar kontakt med dem for å vise dem naturen, fiskeplasser og ellers det som Herøy har å by på.

- Det er bare å ta kontakt for det er kjempehyggelig å bli kjent med nye folk. Vi har også prøvd å finne ut om det finnes turgrupper her, for det er vi veldig interessert i å bli en del av, sier livsnyterparet Camilla og Stian.

Du finner dem på Instagram under navnet «Livsnyterparet». De har også sin egen Youtube-kanal som bærer navnet Livsnyterparet Stian&Camilla der de har lagt ut en del flotte filmer fra sine mange turer.