Etter åpningen av kunstgressbanen klokken 13 ble gjestene fraktet i buss til Seløy og åpningen av Bukkholmen fiskerihavn.
 
Her sto lokalbefolkningen klare for å ta i mot, og på Seløy fornektet man seg ikke: Humoren sto nemlig i høysetet da bussen stanset midt ute på moloen til Bukkholmen.
 
Gammel lovnad
Her ble Odd Eriksen møtt av blant andre Kjell Inge Jakobsen som kunne fortelle fylkesrådets leder:
 
- Bjørn Lund lovet din forgjenger Sonja Steen å bære henne fra Seløy og ut til Bukkholmen den dagen iskerihavna ble åpnet. Men da han forsto at det ble en mann, begrenset han seg til å bruke en trillebår, fortalte Jakobsen.
 
Og den tidligere fiskeren Bjørn Lund, kjent som en humorist i kommunestyret, fornektet seg heller ikke denne gangen.
 
Odd Eriksen tok utfordringen og tok sporty plass i trillebåren.
 
Og slik ble Odd Eriksen trillet de siste hundre meterne ut til Bukkholmen hvor fylkesrådets leder selv skulle spille hovedrollen og formelt åpne fiskerihavna.
 
Stort oppmøte
Seløys befolkning var møtt mannsterkt opp ute på Bukkholmen hvor leder i Seløy og Staulen grendeutvalg Elsa Jakobsen ønsket velkommen og ga ordet til ordfører Arnt Frode Jensen.
 
- Bukkholmen har vært en sak som har fulgt meg som ordfører i alle år. Jeg er derfor glad for at vi nå kan åpne fiskerihavna her på Seløy. Til sist har vi lykkes.
 
Videre planer for småbåthavn
Dette blir et anlegg for fiskeri- og oppdretts-næringa. Når vi blir ferdige med reguleringsplanen blir det også åpnet opp for salg av tomter her ute.
 
Dette kan bli et kjempeanlegg, også en småbåthavn når vi får mudret opp, sa ordfører Jensen og høstet stor applaus for spesielt de siste ordene.
 
Ordføreren sendte også en takk til tidligere fylkesråd Sonja Steen og Fritjof Wangsvik i Kystverket for at fiskerihavna er blitt blitt.
 
Spleiselag stat - fylke
Bukkholmen fiskerihavn er et spleiselag i all hovedsak mellom stat og fylke som dekker rundt halvparten hver.
 
Fylketsrådsleder Odd Eriksen sa i sin tale blant annet at Nordland Fylkeskommune har tatt en stor del av regninga.
 
- Jeg hører at ordfører Jensen har videre planer her ute, men jeg kan ikke love noen hjelp med den finansieringa.
 
- Ta i bruk potensialet i Herøy
- Nå er det dere som må sørge for at dette blir en vellykket investering. Jeg gratulerer alle med Bukkholmen fiskerihavn som står klar for mange næringsetableringer, sa Eriksen som oppfordret herøys befolkning til å ta i bruk potensialet som ligger i kommunen.