Fra 1. mars 2009 kan du som spiller hos Norsk Tipping bestemme hvilket lag eller forening i lokalmiljøet som skal motta inntil fem prosent av det beløpet du spiller for.

Grasrotandelen går ikke utover innsatsen eller premien din, men kommer i tillegg til det du spiller for. Forutsetningen er at laget eller foreningen er registrert i Frivillighetsregisteret.

Herøy IL registret I Herøy kjenner Herøyfjerdingen til at i alle fall Herøy Idrettslag allerede har registrert seg i registeret.

- Ja, vi er nå registrert i Frivillighetsregisteret. Og jeg vil oppfordre herøyfjerdingene til å tenke lokalt, slik at innpå 250.000 kroner ekstra kan komme tilbake til en lokal organisasjon.

Tenk kultur Men vi har mange lag og foreninger i Herøy, og jeg håper folk ikke bare tenker idrett - men velger å la pengene tilfalle det lokale kulturlivet, sier leder i Herøy IL Kirsti Iversen til Herøyfjerdingen.

Spillerkortet
Spillerkortet til Norsk Tipping er selve nøkkelen til Grasrotandelen. Du må altså spille registrert for å være grasrotgiver. Når du har funnet frem til den du ønsker å støtte, blir dette registrert på deg som spiller. Grasrotandelen gjelder på alle spillene til Norsk Tipping, bortsett fra Flax og Extra.

Det skriver Norsk Tipping på sin nettside https://www.norsk-tipping.no/page?id=498

På hjemmesidene til Brønnysundregistrene kan du finne ut om laget eller foreningen din er registrert i Frivillighetsregisteret. Gå hit for å søke om laget ditt: http://w2.brreg.no/frivillighetsregisteret/

I en rekke år har herøyfjerdingene toppet listen om omsetning per innbygger på spill fra Norsk Tipping.

I 2008 spilte herøyfjerdingene for 6. 245.326 kroner og det betyr 3.711 kroner per innbygger. Det skriver Helgeland Arbeiderblad, som legger til at dette er det desidert høyeste på Helgeland.

Grasrotandelen innebærer at det lokale kulturlivet i Herøy kunne fått 240.730 kroner, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Dermed er hansken kastet: Tenk lokalt når du tipper.