Herøys befolkning og gode naboer inviteres til en kveld med underholdning fra noen av de viktigste institusjonene vi har i kommunen, nemlig barnehagene, skolen, kulturskolen og voksenopplæringen. En av dem som skal underholde er Tasneem Alaboud fra Syria. Hun skal framføre sangen «Lite ban» som er hentet fra bestillingverket Livslenka som ble framført i Herøy kirke da Herøy kommune feiret 150 år som egen kommune. Musikken er skrevet av Reidar Moursund og tekstene er skrevet av Helge Stangnes.

Tasneem var nylig i kulturskolens studio og spilte inn sangen sammen med Dovile Vidugiryte på piano. Hun er arbeidsinnvandrer og kommer fra Litauen og har ikke spilt piano på rundt 15 år. Tidligere spilte hun imidlertid en god del og det er prisverdig at hun nå har tatt opp pianospillet og ønsker å dele dette med et publikum. Dovile skal også spille et pianostykke under bolystkonferansen som arrangeres i forkant av folkefesten.

Kulturskolerektor Reidar Moursund opplyser til Herøyfjerdingen at han alltid synes det er artig at sangene hans blir brukt.

- Det var Jelena Budesa i Frivilligsentralen som spurte om jeg kunne hjelpe til og stille øvingslokale til disposisjon slik at Tasneem og Dovile fikk framføre noe på folkefesten. Tasneem er ikke elev i kulturskolen, men jeg synes det har vært interessant å følge øvingene de har hatt og se at de har tatt oppdraget seriøst. Jeg har også gjort et opptak i vårt studio slik at folk nå kan få høre sangen.

- «Lite ban» var faktisk den første teksten som ble gjort ferdig av Helge Stangnes da vi holdt på med Livslenka. Hvis man ser på teksten blir det også ekstra sterkt når denne synges av ei lita jente fra Syria, sier Moursund.

Folkefesten i Herøyhallen starter torsdag 22. mars kl. 17.00.

Her kan dere høre sangen «Lite ban» fra Livslenka framført av Tasneem og Dovile. Vi har også tatt med den flotte teksten til Helge Stangnes.

Lite ban
Tekst: Helge Stangnes
Musikk: Reidar Moursund

Lite ban, du som kvile trygt på puta di,
lite ban, snart skal vinden føre skuta di
på drømmehav mot et anna land
der eventyret bor.
Lite ban, der du seile i di mjuke seng,
et framtidshåp får du med om bord.

Lite ban, du veit ingen ting om storm og stri’,
lite ban, du har nettopp starta reisa di,
på ukjent hav og med ukjent mål
inn i ei ukjent ti’.
Lite ban, der du kvile under natteveng,
står to på vakt attmed senga di.

Lite ban, du har alle gode ønska me’.
Lite ban, det e` mange som vil hjelpe te`
så reisa di kan bli trygg og god
på vei mot voksne år.
Lite ban, gjønna livet vil du følles av
ei omsorg større enn du førstår.