Med innvielsen av den nye fløya kan man si farvel Helgelands dårligste skolebygg som undervisningsrom. Det er her mellomtrinnets elever har holdt til.
 
Fra dårligste til beste
Nå går de fra å ha det dårligste bygget til det nyeste og beste. Rektor Mette Anfindsen gleder seg på vegne alle både elever og lærere:
 
- Dette blir kjempebra. Lokalene er ferdige til å bli tatt i bruk, men på grunn av ferien har ikke alle leverandørene klart å levere alt inventar i tide til skolestart, forteller Mette Anfindsen til Herøyfjerdingen.
 
Sammen med ektemann Ken Anfindsen (undervisnings-inspektør) skal hun styre Dønnas sentralskole dette året etter at tidligere rektor Martin Grønås har gått over i en annen kommunal stilling.
 
I det nye bygget finner man både biblioteket, naturfagrom, datarom i tillegg til at mellomtrinnets elever skal holde til her.
 
Elevene kommer torsdag
De siste dagene har lærerne båret og ryddet og fått ting på plass til elevene møter allerede torsdag 19. august.
I Herøy er det skolestart først mandag 23. august.
 
Og når ungene torsdag vil de møte noe "nye" lærere,  nemlig Linda Aasvik, Jannicke Grønås, Jannicke Sørøy og Nina Aaker.
 
Det begynner 12 elever i første klasse og de får Karine Sørøy som lærer.
 
Smartboard
I alle klasserommene i ny-fløya kan lærerne se fram til å ta i bruk de nye og moderne hjelpemiddelet "Smartboard" som gjør at man kan vise både internett, databilder og det meste annet på storskjerm.
 
Lærerne får nå arbeidsplasser nært tilhørende sine klasserom. 
 
Åpning i september
Det gamle og dårlige "gul-bygget" skal heretter romme kulturskolen og Dønnahorn (korpset på Dønna).
 
I tillegg blir det mange rom ledig som vil stå til fri bruk i undervisningen.
 
Mette Anfindsen opplyser at det nye bygget skal få en offisiell åpning i slutten av september.
Foto: Skolens nettside