Odd Rune Larsen, Marita Nilsen og Ramona Helen Sæther er henholdsvis sekretær, leder og nestleder i klasserådet og forberedelsene til det store arrangementet i aulaen har så vidt begynt i klassen.

Det er eldrerådet i Herøy som har bedt klassen om å ta på seg arrangementet. Dermed får klassen, som til våren skal på klassetur, muligheter for å tjene litt ekstra reisepenger.

- Samtidig gjør elevene eldrerådet en stor tjeneste, sier sekretær i Herøy eldreråd Lillian Blakstad Nilsen til HERØYFJERDINGEN.

Hun forteller videre at 10. klassingene ved sentralskolen i flere år har hatt ansvaret for eldredagen og dette er gjort på en fin måte.

- Egentlig er "Den internasjonale eldredagen" satt til søndag 1. oktober, men hos oss passer det bedre å arrangere dette den påfølgende fredagen. Derfor blir det 6. oktober i Herøy, sier Nilsen videre.

Eldrerådet i Herøy gir 10. klasse 3000 kroner i tilskudd for å ta på seg arrangementet.

Som alltid før blir det mye underholdning, musikk og dans. I tillegg til både kaffe og kaker, selvsagt.

Bakgrunnen for "Den internasjonale eldredagen" er FNs generalforsamling som i 1990 utpekte denne dagen til eldredagen. Året etter ble dagen for første gang markert over hele verden.

Hvert år bestemmer FN et tema for eldredagen. Årets tema er "Bedre livskvalitet for eldre".