Kampen startet med høyt tempo og hjemmelaget tok etter hvert skikkelig grep på kampen og hadde mange sjanser som de burde tatt bedre vare på. Det skal også framheves at Drag hadde en keeper som var både heldig og god. I tillegg jobbet forsvaret til Drag svært godt.

Etter rundt en halvtimes spill haglet det med sjanser for hjemmelaget uten at de klarte å få ballen i mål.

Uheldig keeper
Etter 35 minutters spill skjedde det som ofte skjer i kamper der et av lagene skaper sjanser uten å få uttelling. Beste spiller på Drag, Lars Filip Larsen, fyrte av gårde et skudd mot målet til Herøy/Dønna fra rundt 25 meter. Keeper til Herøy/Dønna var uheldig og glapp ballen og dermed gikk Drag opp i ledelsen, mot spillets gang.

Drag styrte mer av kampen mot slutten av omgangen uten å få de store sjansene. Både publikum og hjemmelaget følte nok med rette at de hadde fått dårlig uttelling da lagene gikk til pause.

Doblet ledelsen på langsskudd
Etter bare å ha spilt i fire minutter av 2. omgang fikk hjemmelaget seg nok en kalddusj. Drag fikk frispark på omtrent 40 meter. Lars Filip Larsen skjøt et godt skudd som føk inn i hjørnet og Drag doblet dermed ledelsen. Herøy/Dønna fikk dermed en verst tenkelig start på omgangen.

Tremålsskårer
Hjemmelaget fortsatte imidlertid å spille seg til sjanser uten å få uttelling, men på en dødball etter 62 minutters spill fikk kampens profil og tremålsskårer Lars Filip Larsen stå umarkert på en dødball og heade ballen i målet. Et supereffektivt Drag-lag hadde dermed skåret på nærmest alle sine sjanser og ledet 3-0.

Etter 3-0 målet avtok litt av intensiteten i kampen, men Herøy/Dønna klarte etterhvert å ta tak i kampen og spille seg til nye sjanser. Dårlig presisjon i siste fase av spillet og dårlige avslutninger førte til at ballen enten gikk utenfor målet eller ble avverget av Drags gode keeper. Drag var dessuten et hardtarbeidende godt lag med unge løpsvillige spillere som hele tiden stresset Herøy/Dønnas spillerne til å gjøre feil.

Skårte på retur
Etter 33 minutters spill i omgangen fikk hjemmelaget endelig lønn for strevet og etter et skudd fra Sondre Hansen satte Espen Lian ballen i mål på en retur fra keeper.

Flere mål ble det ikke og kampen endte 1-3. Herøy/Dønna ligger dermed på 6. plass på tabellen med 20 poeng mens Drag med seier gikk opp til 2. plass og 23 poeng.

En jury kåret de tre beste på hjemmelaget. Simen Abs Aakerøy fikk 1 poeng, Sindre Pedersen 2 poeng og Espen Lian fikk 3 poeng. Espen ble dermed  kåret til kampens beste spiller på hjemmelaget.

Hulløy er neste motstander
Neste kamp er hjemme mot Hulløy på Herøy stadion søndag 25. august kl. 13.00. Hulløy har 16  poeng og ligger på plassen bak Herøy/Dønna med en kamp mindre spilt.