Herøy/Dønna spiller i årets 6. divisjon og etter en god vårsesong var det oppstart på høstsesongen sist søndag. I og med at Gruben før kampen lå helt sist på tabellen med kun 4 poeng trodde nok de fleste at det skulle gå veien for hjemmelaget.

Kampen startet med en nokså tam åpning av begge lag. Etter rundt 8 minutter var Itthiphon Sodsai helt gjennom for hjemmelaget, men avslutningen gikk dessverre utenfor mål. Etter rundt 20 minutter hadde også Espen Lian en stor mulighet, men heller ikke han klarte å få ballen i mål. Gruben hadde også sine muligheter og hadde blant annet en stor sjanse etter 39 minutter. Like etterpå hadde også Ole Jakob Pedersen en stor mulighet til å heade inn et ledermål for hjemmelaget, men lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Andre omgang startet veldig godt for hjemmelaget, da Ole Jakob mesterlig satte et frispark i hjørnet fra rundt 20 meter. Mange trodde nok at det nå skulle løsne for hjemmelaget, men det gikk imidlertid ikke lang tid før Gruben reduserte etter klabb og babb i forsvaret og en retur fra keeper. Etter omtrent halvspilt omgang kom spiller nr. 11 Andreas Johnsen Slettjord seg fint gjennom på et godt løp og satte ballen sikkert i mål slik at Gruben igjen kom i ledelsen.

Mange av spillerne på hjemmelaget bar preg av at de hadde lite løpskapasitet og mye kan nok derfor tyde på at sommerferien har vært vel lang. Etter 72 minutter ble det uansett tent et håp hos hjemmelaget da Ole Jakob satte ballen sikkert i hjørnet og utlignet til 2-2.

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før en god Andreas Johnsen Slettjord mesterlig kom seg fri på venstre side og la ballen til Johannes Nikolai Skevik som sørget for at Gruben nok en gang gikk i ledelsen. Denne stillingen holdt seg ut kampen og hjemmelaget gikk derfor på et surt tap.

En jury gav poeng til de tre beste på hjemmelaget og gav 1 poeng til Einar Lorentz Alfheim, 2 poeng til Ragnvald Aslesønn Opland og 3 poeng til tomålskårer Ole Jakob Pedersen.

Neste kamp for Herøy/Dønna er borte mot Mosjøen 2 den 26. august. Begge lag har spilt like mange kamper og har like mange poeng så dette blir nok en viktig kamp for begge lag. Lagene ligger henholdsvis som nummer to og tre på tabellen.

Trykk her for å se tabellen i årets 6. divisjon.