Hjemmelaget åpnet kampen best og etter 20 minutter sørget Jørgen Hågensen for at hjemmelaget ledet 1-0. I medvinden i første omgang hadde hjemmelaget et lite overtak, men flere mål ble det ikke før pause.

I andre omgang tok Mosjøen 2 tak i kampen og presset hjemmelaget bakover og det var bare en god keeper Julius Mazeika som flere ganger hindret bortelaget i å skåre. Etter 55 minutters spill klarte imidlertid en god Gomdel Ujulu Okech hos Mosjøen 2 å få ballen i mål. Bortelaget fortsatte å dominere kampen, samtidig som det virket som om kreftene forsvant mer og mer i motvinden hos hjemmelaget. Etter 70 minutters spill satte Niklas Avdem Berling ballen i mål for bortelaget og sørget for at kampen endte med tap 1-2 for Herøy/Dønna.

En jury kåret de tre beste spillerne på hjemmelaget og gav 1 poeng til Kenneth Andre Johansen, 2 poeng til Jørgen Hågensen og 3 poeng til keeper Julius Mazeika soom dermed kåret til den suverent beste på hjemmelaget.

Neste kamp for FK Herøy/Dønna spilles også hjemme på Herøy stadion lørdag 3. juni kl. 13.45 mot Sømna.

Vi tar også med et fornøyelig referat fra Facebook-siden til Herøy/Dønna som er krevet av spiller Håvard Børnes. Han har sin helt egen humoristisk stil i sine dønn ærlige referat fra kampene.

---- Et kort referat fra to lange omganger med fotball ----

Lørdag spilte vi vår første hjemmekamp for sesongen da Mosjøen 2 kom på besøk i nydelig nordnorsk snart-juni-vær. Not. Kampen ble i ytterst liten grad preget av sydenstemning, men desto mer av at lagene fikk hver sin omgang i kraftig medvind, og dermed uunngåelig også hver sin omgang i kraftig motvind.

Med vind i seilene hang vi bra med i første omgang, og fikk med oss en 1-0-ledelse til pause. Målet kom etter at Jørgen Hågensen løp etter en dæljeball i bakrom, sprang alene over halve banen med ballen, og til slutt lurte ballen i mål alene med keeper.

I andre omgang var det derimot slutt. Med vind og regn styrtende rett imot, forsvant kreftene som dugg for solen for dårlig trente Herøy/Dønna-spillere. Kampen utviklet seg til en sørgelig utgave av selskapsleken «Fire i sofaen», hvor forfatningen til de fire som til enhver tid oppholdt seg på benken ble stadig dårligere og dårligere, til vi satt igjen med fire mann med stokk, åreforkalkning og sjørøverbein. Selv ikke å fyre av skudd 340 meter utenfor etter å ha sett minst fire målstenger (uten at jeg her skal henge ut meg selv med navn) var nok til å bli byttet ut denne dagen, etter som de fire alternativene på linja ble vurdert som enda dårligere skikket til å spille. Dermed gikk det som det måtte gå: Mosjøen kjørte kampen, og vi kan bare takke en fantastisk Julius i målet for at vi ikke slapp inn mer enn to mål.

Vi gratulerer Mosjøen 2 med en fortjent seier, mens vi som spiller for Herøy/Dønna må gå en runde med oss selv. For vi kan verken skylde på en god dommertrio, vær eller vind – vi har bare oss selv å takke for det tapet her. Nå må vi komme oss på trening, for de som møter opp midt i pinsa for å se oss spille i dette været her, de fortjener faktisk bedre …