Talentfull sanger på "Radio Kulturskolen"

6_kristian_saether_Karlsen1
Når Herøy kulturskole i juni åpner "Radio Kulturskolen" her på Herøyfjerdingens nettside blir det med 14 år gamle Kristian Sæther Karlsen som en av attraksjonene. - Jeg hadde ikke sunget før kulturskolerektoren ba meg prøve, smiler Kristian som du her kan høre.
Når skolene tar sommerferie åpner "Radio Kulturskole" sine kraner med vellyd fra skolens elever.
 
Da kan du her på Herøyfjerdingen finne en knapp for "Radio Kulturskolen" hvor du kan høre innspillinger av elever i kulturskolen gjort det siste halve året.
 
Old Pigweed
Blant de flinke elevene finner du Kristian Sæther Karlsen som nylig spilte inn låta "Old Pigweed" av Mark Knopfler.
 
Her spiller Kristian alle instrumentene, mens kulturskolerektor Reidar Moursund har sittet ved spakene i skolens nye lydstudio.
 
Som en liten før-premiere kan du her lytte til nettopp denne innspillingen. Den blir selvsagt også å finne på "Radio Kulturskolen" til sommeren.
 
Layed back
Og 14 år gamle Kristian (15 år i mai) imponerer igjen med sin dype layed back-stemme og fint gitarspill. Men det utrolige at bassgitaristen i Øyerts aldri har sunget tidligere.
 
- Da Reidar oppfordret meg til å begynne å synge, så prøvde jeg. Og det er jo veldig artig med de mange positive tilbakemeldingene jeg får, sier Kristian som nå virkelig har fått vann på mølla.
 
- Dette skal jeg fortsette med, sier han - utvilsomt er ferdig med stemmeskiftet!
 
Get lucky
Han gjorde for øvrig stor lykke på kulturskolens konsert i begynnelsen av februar da han sammen med Øyerts var solist i en unplugged versjon av Mark Knopflers: ”Get Lucky".
 
Kristian spiller nemlig også bass i gruppa Øyerts som i fjor fikk kommunens Kuntnerpris.
 
I sommerferien
Kulturskolerektor Reidar Moursund kan fortelle at rundt 20. juni vil "Radio Kulturskolen" komme på lufta her på Herøyfjerdingen.
 
- Da blir det innspillinger av elever i kulturskolen som er gjort inneværende skoleår. Foreløpig er det usikkert hvor mange sanger som vil finnes her, for alle må ha gitt meg godkjenning først, forteller Moursund.
 
Musikksløyfe
Når "kulturskolen-radioen" åpner dørene blir det som en sløyfe med en rekke sanger som vil gå av seg selv så lenge du er inne på radioen.
 
- Men når skolene starter til høsten forsvinner tilbudet, fram til neste sommer. Da blir det nye innspillinger vi vil gjøre neste skoleår som vil ligge på "radioen", avslutter Reidar Moursund.
6_kristian_saether_Karlsen1
Kristian Sæther Karlsen blir en av de du kan høre på "Radio Kulturskolen" til sommeren. Men allerede nå får du en før-premiere på en av låtene hans.

Annonser