- Dere har så utrolig mange flotte talenter her på Herøy, det er jo helt fantastisk, sier konferansier, Hallvard Holmen til Herøyfjerdingen.

Programmet under kulturkvelden var fullstappet med mange flinke talenter og i Herøyhallen var det rundt 400 stk. som var veldig fornøyde med underholdningen.

- Dette har vært en fantastisk fin kveld, og jeg gleder meg bare enda mer til festforestillingen, og håper på like mye folk da, sier Hallvard Holmen til Herøyfjerdingen.

Talenter på løpende bånd
Korpset åpnet som vanlig kulturkvelden, denne gangen med "Splitter pine" av Dum Dum Boys med Einar Roan som vokalist. Hallvard Holmen var sporty og hev seg med som vokalist på sangen "Everyone Needs a Friend" av Dance with a Stranger.

Ingrid Kilvær (10) leverte en fantastisk versjon av sangen Memory fra musikalen Cats. Vi fikk servert en flott tolkning av noen av sangene til Bjørn Eidsvåg med Herøyensemblet. Svein Ove Pettersen fra Herøy og Jarl Åge Åker fra Dønna framførte Vreeswijk-låter på en meget imponerende måte. 

Vi fikk også se et flott innslag fra revyen «I gode og onde dager» som 10. klasse ved Herøy skole hadde i begynnelsen av februar.

- Jeg sto ute i kulissene og hørte på dette her, jeg må si at jeg har jo selv drevet med akkurat de samme tingene, og dette syntes jeg var fantastisk bra, lo Hallvard Holmen til publikum og takket Frida Karlsen for en fin opptreden.

Utdeling av priser
Ordfører Arnt Frode Jensen delte ut kulturprisen og næringsprisen.

Kulturprisen til Åse Hansen
- Årets kulturprisvinner har i mange år ivaretatt tradisjoner som er viktig for kulturen vår. Åse Hansen har sydd nordlandsbunader til veldig mange damer på Herøy, ca. 350 bunader. Åse forsyner også mange med krinalefse og lærer bort kunsten til generasjoner under, sa ordfører Arnt Frode Jensen under utdelingen.

- Hun har også vært en ressurs for skolen, da hun i mange år har blitt brukt for å fortelle om livet i gamledager. Du får et diplom som det står Herøy kommunes kulturpris for 2013 tildelt Åse Hansen. Vi har også en sjekk som du kan kjøpe deg noe fint for, sa ordfører Arnt Frode til Åse Hansen.

- Jeg har lett for å prate, men i dag er jeg stum. Tusen hjertelig takk for prisen og for oppmerksomheten jeg har fått, sa Åse Hansen.

Næringsprisen til Gunn Evy Endresen og Odd Gunnar Endresen
- Bedriften er en typisk Herøybedrift, der hvor gründerånden er i høysete. Man har begynt med to tomme hender og utviklet en fantastisk bedrift. Under dagens ledelse har utviklingen vært god for bedriften og samfunnet for øvrig. De har også vist seg å være meget tilpasningsdyktig, da de for noen år siden mistet en lokal kontrakt, og måtte da nesten overnatte å se seg til nye markeder. Det greide de på en uovertreffelig måte. Bedriften sysselsetter mange og er en viktig hjørnesteins bedrift i Herøy kommune. Det er to som står bak denne bedriften, og de er årets prisvinnere. Gunn Evy Endresen og Odd Gunnar Endresen, sa ordfører Arnt Frode til publikum.

- Det var deres far som begynte og så fortsatte dere og har utviklet denne bedriften veldig bra. Dere får også et diplom og et maleri hver, for det dere har skapt og videreutviklet, sa ordfører Arnt Frode til Gunn Evy og Odd Gunnar.

- Tusen hjertelig takk og tusen takk til de som har foreslått oss for dette her. Får også rette en stor takk til alle kundene som har støttet oss og brukt oss disse 25 årene vi har holdt på. Sist men ikke minst en kjempe stor takk til de ansatte som står på og gjør en kjempe flott jobb, sa Gunn Evy i sin takketale.

Egen kvinnepris
Komiteen for stemmerettsjubileet ønsket i år å hedre en spesiell kvinne i Herøy, ei som har gått foran, ei som har holdt hånden på roret og har vist vei for andre. Prisen er enestående for Herøy.

- Du er ei av de som i Herøy markerte deg tydelig for at kvinnen kunne ta utradisjonelle valg. Du får denne prisen for at du markerte deg tidlig i lokal fylkespolitikken. Du var leder, pådriver for et lokalt politisk parti i en årrekke. Du var en pådriver og en samarbeidspart i Herøy kommune. Du viste oss damene at man kunne kombinere jobb, politikk og familie. Du ble kommunens første kvinnelige ordfører. Prisvinneren er Unni Hansen, sa Elbjørg Larsen i Stemmerettskomiteen.

Prisvinneren kunne av helsemessige årsaker dessverre ikke være tilstede under utdelingen.