I dag var det hornmusikk i kantina til Marine Harvest i lunsjpausen.

Marine Harvest-fondet Dønnahorn hadde tatt turen med et knippe av musikerne og ville takke oppdrettsbedriften for 50.000 kroner som er gitt fra Marine Harvest-fondet i anledningen korpsets 50-årsjubileum.

- Det skjedde to store ting i 1962, nemlig at den første James Bond-filmen ble laget og at Dønnahorn ble dannet, uttalte leder i korpsets jubileumskomite Leonid Rødsten i kantina til Marine Harvest i dag.

17. - og 18. mars har Dønnahorn to jubileumsforestillinger i Dønna barne- og ungdomsskole på Solfjellsjøen hvor vi får høre film-musikk.

14 av 40 I dag var Dønnahorn representert med de som kunne ta fri fra jobb og skole, det vil si 14 musikere.

Korpsets består av hele 40 stykker.

Tre låter De som hadde matpause under besøket fra Dønna i dag fikk høre tre låter, et lite utdrag fra korpsets jubileumskonserter.

Først spilte de 14 medlemmene fra Dønnahorn "Jeg har den ære", som også ble spilt til slutt.

Da som en hyllest til Herøy kommune som har 150-årsjubileum i år.

Flåklypa De øvrige smakebitene vi fikk fra jubileumsprogrammet var tema fra Flåklypa-filmen og "Stakkars store, sterke karer".

Leonid Rødsten hadde en overraskelse på lager, da han overrakte to voksen- og en barnebillett til Marine Harvest.

Disse skal oppdrettsbedriften gi ansatte til i konsernet.

Fra filmens verden  Leder i Dønnahorn er Eva Narten Høberg. Hun forteller til Herøyfjerdingen at konserten vil ha en litt nostalgisk ramme.

- Det blir både visuelle og musikalske smakebiter fra filmens verden. Og det blir som på kino, med popcorn og sjokolade til de som kommer.

Bygdekino-nostalgi Litt bygdekino-nostalgi, med andre ord. Og vi håper også folk fra Herøy tar turen til jubileumskonsertene 17. og 18. mars, forteller hun.

Begge konsertene starter klokken 17.00.

Dønnahorn skal i anledning 50-årsjubileene også ut på tur.

Til Island - I juni drar vi til Island. Markus Markvoll fra Sandnessjøen jobber der og det er den direkte årsaken til besøket vårt, avslutter Eva Narten Høberg.

Herøyfjerdingen Randi Opland er for øvrig fast inventar i Dønnahorn.

Korpset har også et lotteri gående, hvor hovedgevinsten er å få besøk av korpset i egen hage.