Herøy/Dønna består av et ungt lag med mange løpssterke spillere. Hjemmelaget glimtet bare periodevis til med godt spill, men et hardtarbeidende mannskap klarte å stresse Mo 2 til å gjøre feil og dette avgjorde også kampen.

Espen Antonsen leverte en meget god kamp og klarte med sin hurtighet å stresse forsvaret til Mo flere ganger i løpet av kampen. Etter 20 minutters spill utnyttet Antonsen en tabbe i forsvaret til Mo 2 og satte inn 1-0.

Nesten selvmål
Like etter skåringen hadde Mo 2 en farlig sjanse på et frispark som det ble ingenting ut av. Omtrent midt i første omgang hadde hjemmelaget en god periode der de fikk flere sjanser. Etter 23 minutter hadde Henrik Anfindsen et godt skudd som gikk over mål og etter omtrent en halvtimes spill var Espen Antonsen framme og presset forsvaret til nesten å lage selvmål. Ballen traff stolpen og trillet nesten inn i målet til Mo. I denne situasjonen kunne med fordel Herøy/Dønna vært litt mer aggressive på returen.

Mo 2 hadde også sine sjanser i første omgang, men unøyaktighet og udyktighet i angrepsspillet førte til at de ikke fikk ballen i mål. Et hardt kjempende forsvar hos Herøy/Dønna må også ta mye av æren for at de ikke lyktes.

Andre omgang startet friskt og allerede etter tre minutter hadde Antonsen en stor sjanse, men en god avklaring av Mo 2 avverger situasjonen. Etter seks minutters spill var Antonsen involvert igjen og klarte å komme seg forbi forsvaret til Mo 2. Han vendte opp og skjøt ballen vakkert i mål. I denne situasjonen skulle det mest sannsynlig vært avblåst for hands i forkant, men skåringen ble godkjent av dommeren.

Debut for Larsos
Etter 13 minutter i andre omgang var det klart for debut for tidligere SIL-spiller Morten Larsos. Han viste seg som en hardt arbeidende spiller som også har et godt skuddben som han fikk vist fram ved en andledning.

Etter 27 minutter i omgangen ble Sindre Pedersen flott gjennomspilt av Espen Antonsen og kom alene med keeper. En svak avslutning hindret imidlertid at Herøy/Dønna gikk opp til 3-1 ledelse.

Mo 2 hadde også sine muligheter og dominerte periodevis banespillet. Halvtimen ut i omgangen hadde Mo 2 et godt skudd på mål som ble reddet mesterlig av Herøy/Dønnas unge keeper Marius Bergh. Men bare minutter etterpå klarte Mo 2 å komme seg gjennom på sin høyre side og Erlend Ditlefsen Aag kunne redusere til 2-1.

Mo 2 jaget en utlikning, men godt forsvarsarbeid av hjemmelaget hindret mål for gjestene. Herøy/Dønna hadde også sine muligheter til øke ledelsen mot slutten av kampen.

Topper tabellen i 4. divisjon
Herøy/Dønna topper dermed 4. divisjon og har vunnet alle sine hjemmekamper. Laget har spilt syv kamper og har 14 poeng og ligger ett poeng foran Grand Bodø som bare har spilt seks kamper.

En jury kåret de tre beste spillerne på hjemmelaget og delte ut 1 poeng til Martin Bjørnvik, 2 poeng til Lars Vegard Berfjord og 3 poeng til dagens tomålscorer Espen Antonsen.

Det ble ikke delt ut gule kort i kampen.