Inspirasjon fra søsterbibliotek
Etter ide fra Lurøy bibliotek har Herøy nå fått sine egne vandrebøker. Det er de ansatte ved Herøy bibliotek som fikk ideen etter et besøk på Onøya.

- I forbindelse med flyttingen av biblioteket var det mange bøker vi hadde flere av, eller som vi av ulike grunner skulle ta ut av samlingen vår. Ved å gjøre om disse til vandrebøker, håper vi at flere kan få glede av innholdet, forteller Elin Bårdgård Johansen og Helene Huseby.

«Ta meg med!»
Bøkene finnes foreløpig på venterommet på Flostad. «Bokstasjonen» har blitt til gjennom et samarbeid mellom Herøy ASVO og biblioteket. Fra bokstasjonen kan hvem som helst ta med seg en bok og etterlate den et sted hvor den kan være til glede for andre (men selvsagt et sted hvor den heller ikke er i veien). Bøkene har derfor ingen formell tilknytning til Herøy bibliotek, og skal heller ikke returneres dit.  Biblioteksjef Helene Huseby vil gjerne ha vandrebøker flere steder i kommunen, og ønsker at de som er interessert i å være med på ordningen tar kontakt.

Gratis tilbud og kommunereklame
Tilbudet er altså gratis, og bibliotekdamene håper bøkene fra Herøy kommer til å reise mye, uavhengig om de får pendle til og fra byen eller reise til fjerne himmelstrøk. Inne i bøkene står også kontaktinformasjon til biblioteket i tilfelle noen skulle ønske å fortelle om bokens reise.

- Vi håper at dette kan skape leselyst og bokglede, men også at vandrebøkene kan bidra til å sette Herøy på kartet, forteller Helene.