Båtførerprøven ble fra 1. mai 2010 obligatorisk for førere av enkelte fritidsbåter.

Mandal Båtskole Det er Mandal Båtskole som kommer til Herøy for å avholde kurset. For å kunne arrangere kurset måtte det minst være 10 påmeldte.

- Vi har fått så mange påmeldte fra Marine Harvest at kurset blir avviklet uansett, men vi vil gjerne at også resten av befolkningen skal ha mulighet til å delta.

Ved Marine Harvest Hele kurset vil foregå her ved Marine Harvest og deltakerne må sette av hele helgen, sier Jim Kenneth Engevik som står bak initiativet.

Frist 30. mars  Han legger til at det kreves ingen forkunnskaper for å delta.

Dersom noen som burde ha dette kurset og fortsatt ikke har meldt seg på, er det frist fram til 30. mars med å gjøre det.

Da tar du kontakt med Jim Kenneth Engevik på telefon 41 76 71 69

Prisen for å delta på kurset er 1565 kroner, pluss 280 kroner i eksamensavgift.

FAKTA: Båtførerprøven er en teoretisk prøve i grunnleggende sjømannskap i Norge. Båtførerprøven er obligatorisk for førere av enkelte fritidsbåter fra 1. mai 2010.

Det obligatoriske kravet til båtførerbevis gjelder båtførere som er født fra og med 1. januar 1980 og senere.

Det er nødvendig med et slikt bevis for å føre fritidsbåter med lengde over 8 meter eller med motorkraft større enn 25 hestekrefter. Eldre personer anbefales også å ta prøven.

Sjøfartsdirektoratet anslo at rundt 170 000 personer måtte ha bestått båtførerprøven innen 1. mai 2010.

Personer som har tatt båtførerprøven tidligere, slipper å ta prøven på nytt. Det stilles ikke krav til å gjennomføre kurs før prøven avlegges. (Kilde: Wikipedia)