Kulturskolen i Herøy har i lang tid hatt et studio der skolens elever har fått spilt inn mye av det de holder på med. Skolens rektor og eneste lærer Reidar Moursund har i den siste tida fått en del av skolens elever til å synge og spille alt selv. Herøyfjerdingen har fått et lite utdrag av det ferdige produktet og det er virkelig imponerende hva de unge «musikerne» har fått til.

Vi treffer jentene Nila, Oda, Anette og Laura i kulturskolens øvingslokaler. De er alle enige om at dette har vært artig og en lærerik opplevelse. Alle jentene er påmeldt til kulturskolen med sang som hovedinstrument selv om de også tidligere har prøvd seg litt på ulike instrumenter.

Låtene som de har spilt inn har de valgt selv og gjennom lytting og eksperimentering har de kommet fram til et ferdig produkt under kyndig veiledning av sin dyktige lærer. Jentene har også programmert og spilt trommer på  låtene. De har også vært med og lagt inn såkalte «crash» med symbalene for å skape litt liv i innspillingene.

- Vi har lært masse gjennom å lytte på opptakene og fått sett at det er mye arbeid å spille inn musikk. Selv om Reidar tøyser og tuller mye med oss så er han en veldig dyktig lærer, sier de dyktige og blide elevene fra kulturskolen.

Snart klart for «Radio Kulturskolen»
Reidar Moursund opplyser at det også i år vil komme en ny versjon av «Radio Kulturskolen». Her vil vi få høre opptak av mye av det kulturskolens elever har holdt på med det siste skoleåret. Dere vil også høre fullversjonen til de sangene som dere får høre et utdrag fra i denne saken. «Radio Kulturskolen» presenteres på Herøyfjerdingen før skolen tar sommerferie i neste uke.