Pressekontakt for Kor i Dønna, Marit Savic, sier at dette er et stort, arbeidskrevende og ikke minst kostbart prosjekt for koret.

Konserten heter "Stjerna fra øst" og varigheten av konserten er 80 minutter uten pause.

Julekonsert med stor J - Selv om vi ikke er kommet inn i adventen ennå den 21. og 22. november, mener vi at dette er årets Julekonsert med stor J. - Geirr Lystrup er en fantastisk forfatter og musiker, som alene er en fryd å høre på, og prosjektkoret vårt, som består omtrent halvt om halvt av dønnaværinger og herøyfjerdinger, er neimen ikke heller så verst, uttaler Marit Savic.

I tillegg skal Ragnhild Sjåvik være kvinnelig solist sammen med Lystrup, og hun er også en fryd for øret.

Som om ikke det var nok, skal det hele akkompagneres av Moskva Balalaika Quartet, som karakteriseres som verdens ledende utøvere innen russisk folkemusikk.

Halvparten herøyfjerdinger Det utvidede "Kor i Dønna", hvor halve koret for anledningen består av herøyfjerdinger, er midt inne i en hektisk øvefase.

Onsdag 7. november skal koret øve i Herøy kirke med Chris Eve som dirigent. Til vanlig er øvingene lagt til Bjørn på mandager.

Opplysninger om "Stjerna fra øst":

"Stjerne fra øst" - en kirkefortelling for kor

Geirr Lystrup og Moskva Balalaika Quartet lanserte i 2001 sin juleforestilling "Stjerna fra øst". Juleevangeliet blir gjenfortalt i et nordisk vinterlandskap til russiske folketoner.

Jomfru Maja føder Ongen til verden, og den hellige familien må flykte fra røverkongen. Flukten går innover i den eventyrlige taigaskogen under lyset av "Stjerna fra øst".

"Stjerna fra øst" er utgitt som bok og CD med SKRUK. "Stjerna fra øst" er møtt med strålende kritikker, og konsertene samler fulle kirkehus.

Bli med på "Stjerna fra øst", en musikalsk førjulskonsert med nye norske sanger til russiske folketoner.

Geirr Lystrup forteller og er solist samme med en kvinnelig sangsolist fra ditt lokale kormiljø.

Moskva Balalaika Quartet (verdens ledende utøvere innen russisk folkemusikk) akkompagnerer. Kvartetten spiller også instrumentaler med virtuos behandling av trekkspill og ulike balalaikainstrumenter.

Koret deltar på de fleste sangene og har også noen acapellanummer. De enkle og vakre arrangementene er skrevet av Henning Sommerro.