Sylwia kom til Herøy fra Polen for rundt 7 år siden og som så mange andre var det tilbud om jobb på fabrikken til Marine Harvest som dro henne og sin mann hit. Hun er en kreativ person og har utdanning innen «music and art». Det ble derfor fort tydelig at dette var en jobb som hun ikke kunne trives i. Det ble for ensidig arbeid og hun følte at hun ikke fikk brukt kreativiteten sin. Hun fikk heldigvis flere fotooppdrag for Marine Harvest og fikk faktisk også råd fra sin tidligere sjef Stokbakken om at hun måtte satse på en karriere som fotograf,

- Jeg har helt siden jeg var 13 år hatt en lidenskap for fotografering og liker spesielt å ta foto med linser med gammel optikk. Disse linsene er mye mer interessante enn de moderne linsene og jeg føler at jeg får fram mye mer i bildene mine på denne måten, sier Komajda-Sikora.

Sylwia tar foto som hun monterer i rammer av tre, men har også i flere år fotografert barn, konfirmanter og brudepar. Kundene kommer i tillegg til Herøy fra flere av nabokommunene.

- Det gir meg en stor glede å ta bilder av personer, men jeg liker også godt å holde på med makrofotografering og lage drømmeaktige foto med uttrykk fra den flotte naturen her, sier Sylwia.

I en periode har Sylwia hatt et lite studio i det gamle rådhuset, men etter at lokalene måtte tas i bruk til andre forhold har hun flyttet sin virksomhet hjem. Sylwia er takknemlig for at hun har fått støtte fra kommunens næringsfond til å opprette eget fotostudio og håper at hun kan ha dette på plass i løpet av 2018.

Under Herøydagan treffer dere Sylwia på en egen stand i Herøyhallen.

Dere kan lese mer om Sylwia Komajda-Sikora på hennes nettside eller Facebook-side.

Foto: Privat