Endelig kan man snart regne renoveringen av sykehjems-avdelinga som avsluttet. Da omsorgsavdelinga var ferdig i begynnelsen av mars, flyttet ledelsen ved HAS beboerne fra sykehjemsavdelinga over dit. Siden da har det pågått renovering av sykehjems-avdelinga.

Flytter inn Nå gjenstår bare montering av forskjellig elektrisk utstyr, montering av gardiner og vasking. Om to uker, det vil si 13. - 14. november, regner ledelsen ved Herøy alders- og sykehjem at folk kan flytte inn på sykehjems-avdelingen.

- Men fortsatt vil ferdigstillelsen av et felles bad gjenstå. Dette skyldes lang leveringstid, forteller Rigmor Knutsen ved skjermet avdeling, en avdeling som ligger tett inntil sykehjems-avdelingen.

27 kvadratmeter Det er 12 store og trivelige rom som nå venter på sine beboere. Hvert rom er på 27 kvadratmeter, inkludert bad med tilhørende toalett.

Når sykehjems-avdelingen snart kan tas i bruk igjen, er det klart for neste fase i renoveringen av Herøy alders- og sykehjem. Da venter aldershjem-avdelingen. Her blir det ni rom.

Plan- og Utviklingssjef Roy Nilssen opplyser at dette arbeidet vil begynne fortløpende når sykehjemsavdelingen er ferdig.

- Men da må beboerne ut fra aldershjemsavdelingen og over i omsorgsavdelingen. Vi kan nok ikke si oss ferdig med HAS før sommeren 2007. Da mest fordi vi ikke får gjort ferdig uteområdet nå i vinter, sier Nilssen.

46 millioner kroner Det skal blant annet bli asfalt utenfor inngangen i tillegg til en fin hage eller park på området.

Prisen på renoveringen har steget etter hvert som arbeidet har skredet fram. - Etter hvert som arbeidet har gått framover har det vist seg at vi har ønsket å bygge nytt. Kontrasten mellom gammelt og nytt har blitt for stor, sier Roy Nilssen.

Nå er prisen på renoveringen kommet opp i 46 millioner kroner.

Det er tømrermester Jan Bratli AS i Sandnessjøen som har oppgaven med å renovere HAS.