Søskenparet har vært på Høgtun Sjøcamping flere ganger i år og denne gangen kom de for å kose seg i den fine skjærgården og oppleve mest mulig på en liten uke, men været var alt for dårlig. I stedet for å fiske fikk de derfor oppleve hele Herøy og Dønna i bil og skulle dra onsdags kveld.

Odd Gjengaar sjekket værvarselet og gav søskenparet Birgit og Miriam et tilbud om fisketur med sjarken «Heimen» om de ble ett døgn til, og det ville de selvsagt være med på.

To kveiter på en time
Etter en time med båt ut til fiskeplassen var det bare å hive ut snøret. Birgit fikk først en kveite på 15,7 kg på stang og innen en time hadde hun fått en til kveite på 7,5 kg.

- Jeg ropte om hjelp, for jeg fikk ikke den største kveita om bord i båten, så Odd kom og hjalp meg. Jeg har aldri fått en så stor kveite før og var sikker på at jeg skulle miste den, sier Birgit til Herøyfjerdingen.

- Det er helt utrolig å få to store fine kveiter på stang på en time, sier Odd Gjengaar.

Mye annen flott fisk
- Vi har også fått mye annen flott fisk i tillegg til kveitene. Vi fikk både makrell og sei og jeg fikk flere store torsker. Den ene torsken var på hele 12 kg, så jeg er glad vi ble et døgn til, sier Miriam.

- Det er svært uvanlig at to kvinner er så ivrige på å fiske og at de får så mye fisk på så kort tid, sier Odd Gjengaar.