Svein-Ove skal drive kulturskolen videre

Svein Ove Pettersen

Svein-Ove Pettersen skal drive kulturskolen videre etter at mangeårig lærer og fagleder Reidar Moursund har pensjonert seg.

Svein- Ove kommer opprinnelig fra Herøy og har lang erfaring som utøvende musiker og som lærer i både grunnskolen og kulturskolen i Alstahaug. I tillegg til musikken har han også undervist i forming og tegning både i grunnskolen og kulturskolen for Alstahaug og Leirfjord. Han har også vært medlem av Ensemble Helgeland som har sørget for en rekke konserter og vært drivkraften i en rekke produksjoner og oppsetninger av musikaler gjennom kulturskolen for AlLe.

Mange kjenner også Svein-Ove som frontfigur i flere band. Han er blant annet kjent over store deler av landet for sine flotte tolkninger av den svenske visesangeren Cornelis Vreeswijk. Sammen med sine musikerkolleger har han også laget egen barneplate og skrevet egne låter. 

- Jeg gleder meg skikkelig til å ta fatt på jobben og ser fram til å møte ungene. I tillegg til musikken håper jeg at vi også skal få til et tilbud til de som er interessert i maling og tegning, sier Svein-Ove Pettersen som allerede har startet i jobben.

Den første tiden vil han benytte til planlegging før han ser fram til å møte elevene.

Stor bredde
- Vi er meget godt fornøyd med at Svein-Ove har takket ja til stillingen som fagleder for kulturskolen i Herøy. Svein-Ove kan alene tilby meget stor bredde i kulturskoletilbudet. Han har lang erfaring med undervisning i en rekke instrumenter. I tillegg kan han undervise i tegning og maling, noe som gjør at vi fremover kan utvide tilbudet med flere kunstuttrykk.

- Vi er så heldige at han også kommer raskt på plass. Elever med plass vil høre fra han etter hvert, sier kommunalsjef for oppvekst og kultur Liv-Åse Lorentzen.

Foto: Sigurd A. Sjåvik. Bildet er tatt under Herøydagan 2019 da Svein-Ove var Herøydagskunstner og hadde utstilling med sine malerier.

Annonser