Under en flott ramme med bengalske lys og 130 betalende gjestet tabelltoer Brønnøysund Herøy stadion lørdag 16. mai. Brønnøysund festet et lite grep på kampen det første kvarteret uten at de store sjansene oppstod. Forsvaret til hjemmelaget ryddet godt opp og etterhvert kom Herøy/Dønna inn i kampen og overtok mer og mer av banespillet. Begge lag hadde sjanser, men mot slutten av omgangen hadde hjemmelaget flere store sjanser som utrolig nok ikke endte med skåring.

Da det gjenstod to minutter av omgangen klarte imidlertid debutant Espen Kristiansen, som nylig har meldt overgang fra SIL, å få ballen i mål slik at hjemmelaget gikk til pause med ledelse 1-0.

I andre omgang var det Brønnøysund som begynte best og styrte det meste av banespillet. Hjemmelaget slurvet med pasningsspillet og hadde for mange balltap. Etter 60 spilte minutter førte slurv og en uheldig avklaring i de bakre rekker til hjemmelaget til at Brønnøysunds storskårer Andreas Stormo fikk prikke inn redusering til 1-1.

Etter målet hadde Brønnøysund flere sjanser til å gå opp i ledelsen før hjemmelaget fikk samlet seg og kom inn i kampen igjen. Herøy/Dønna fikk etterhvert spilt seg til flere store sjanser, men etter 75 minutters spill fikk talentet Joakim Stormo Halsen ballen i mål etter et godt langskudd.

Etter spill og sjanser kunne kampen vippet begge veier og et uavgjort resultat hadde derfor kanskje vært det mest rettferdige, men i fotball er det som alle vet kun målene som teller. Brønnøysund inntok etter lørdagens seier tabelltoppen, mens Herøy/Dønna falt ned til en foreløpig 4. plass.

Kommende helg skal Herøy/Dønna spille dobbeltkamp mot Sørfold og Grand Bodø i Salten.

En lokaljury kåret disse tre spillerne som de beste på hjemmelaget:
1 poeng: Espen Kristiansen
2 poeng: Lars Vegard Berfjord
3 poeng: Håvard Pettersen (dagens spiller)

Overføring av kampen på nett
For første gang ble det overført levende bilder fra Herøy stadion gjennom såkalt live-streaming. Før kampen ble det gjort en formidabel innsats med Ronny Jensen i spissen for å få på plass nettforbindelse til tribunen på Herøy stadion. Sigurd Sjåvik stilte på kort varsel opp og filmet kampen via en lift som var satt opp for anledningen. I tillegg brukte han svært mange timer i forkant på å få klargjort alt som måtte gjøres. Det rapporteres om at det på det meste var 678 som streamet kampen og det er jo helt utrolig.