Fauske/Sprint kom til Herøy som serieledere med full pott etter tre kamper og 22-2 i målforskjell. Herøy/Dønna har etter en god start med uavgjort borte mot Brønnøysund og seier hjemme mot Saldalskameratene spilt to bortekamper forrige helg mot Nordstranda og Hulløy der de gikk på to sure ettmålstap.

Kampen startet med at spillet bølget litt fram og tilbake, men allerede etter 12 minutter fikk Fauske/Sprint en meget god start da spilleren med det forpliktende navnet Ronaldo satte ballen i mål for bortelaget. Hjemmelaget fortsatte imidlertid å spille og vi fikk se mange fine kombinasjoner spesielt på venstre side anført av Espen Lian og Espen Alfheim. En god Håvard Pettersen sørget også for at laget hadde god kontroll i midtbaneleddet. Etter omtrent halvspilt omgang fikk hjemmelaget frispark som ble slått inn i feltet av Jørgen Hågensen og satt i mål av Espen Alfheim. Første omgang fortsatte med noen sjanser til begge lag, men flere mål ble det ikke.

Andre omgang startet friskt og hjemmelaget spilte godt med fine kombinasjoner. Allerede 10 minutter ut i omgangen skårer Håvard Pettersen etter en corner og alt ser lyst ut for hjemmelaget, som har festet et godt grep på kampen. Herøy/Dønna kjørte det meste av spillet i 2. omgang og et godt forsvar ryddet opp i de mulighetene som kom for gejestene. Mot slutten av kampen (88) fikk bortelaget tildelt straffe og bortelaget fikk etter de flestes mening en ufortjent redusering. Tidligere i omgangen hadde hjemmelaget hatt flere gode muligheter med blant annet Jørgen Hågensen.

Surt tap
Etter rot og ubeslutsomhet i forsvaret til hjemmelaget klarte Fauske/Sprint i kampens siste ordinære spilleminutt å sette ballen enda en gang i mål. Dermed rotet hjemmelaget bort alle poengene og seieren helt mot tampen av kampen og den sure nordavinden føltes nok enda surere enn ellers. Selv om laget tapte ble det vist mye godt spill og vi få bare håpe at marginene snur i neste kamp.

En jury kåret Espen Alfheim (1 poeng), Espen Lian (2 poeng) og Håvard Pettersen (3 poeng) til de beste på hjemmelaget.

Det var 73 betalende tilskuere på kampen.