Rederisjef Egil Pettersen opplyser at planen var å prøve å få bilferja" Tomma" ferdig og inn på herøysambandet rundt middagstid i dag fredag.

Fikk ikke "Tomma" ferdig - Deretter var planen at bilferja "Løkta" skulle overta fra søndag.

Nå fikk vi ikke ferdig "Tomma" og da blir det ikke suppleringsrute før søndag formiddag og da blir det "Løkta" som går, sier Egil Pettersen til Herøyfjerdingen.

Marine Harvest-pause Heldigvis for både reisende og Boreal har Marine Harvest i Herøy hatt en planlagt produksjonsstans de siste to ukene.

Hadde de 17 - 20 vogntogene inn og ut av Herøy gått som normalt, hadde kaoset vært fullstendig disse to ukene.

Mandag starter produksjonen opp for fullt og vil bare øke på framover.

Reagerer sterkt Ordfører Arnt Frode Jensen var fredag ettermiddag selv på vei heim med ferje over Søvik hvor den sedvanlige helgetrafikken hadde hopet seg opp.

Han reagerer sterkt på opplysningene om at det ikke blir suppleringsrute før søndag.

Bør vurdere andre trafikkselskaper - Boreal har ansvaret for å levere den tjenesten i sambandet som er avtalt med fylket.

Dersom ikke Boreal klarer dette, må Nordland fylkeskommune se på andre trafikkselskaper som kan klare å levere tjenesten.

- Ikke godt nok Dette er ikke godt nok. Vi er nødt til å få klarhet i om vi har en suppleringsferje eller en reserveferje.

Jeg skal ha et møte med fylkesrådet for samferdsel og med Statens veivesen i mai/juni og da vil blant annet dette tatt opp, sier ordfører Arnt Frode Jensen.