Opprinnelig skulle "Nesna" supplere på sambandet fram til august. Fordi Marine Harvest i løpet av noen dager starter opp med økt produksjon er suppleringen i første omgang forlenget ut august.

Trafikkselskapet Helgelandske har blant annet uttalt at herøysambandet skulle få en større ferje fra august. Det har ikke skjedd for de økonomiske forutsetningene ikke er på plass.

Lovet tilfredsstillende løsning Ordfører Arnt Frode Jensen setter nå lit til regionveisjef Torbjørn Naimaks forsikringer om at det ikke skal bli kapasitets-problemer på sambandet etter at Marine Havest besluttet å beholde slakteriet i Herøy.

På hvilket måte dette løftet overholdes blir en annen sak.

Det har i flere år vært sprengt kapasitet på ferjesambandet Herøy - Søvik og for å bøte på problemene har Herøy kommune jobbet lenge for en større ferje.

I sommer har bilferja "Nesna" supplert i sambandet. Fordi Marine Harvest har avviklet fellesferie samtidig som Polar Seafood har stengt etter konkursen tidligere i sommer har trafikken glidd greit unna så lenge "Nesna" har vært i trafikk.

Usikker supplering Dessverre har suppleringsferja vært tatt ut at sambandet flere ganger for å gå andre steder.

Dette har skapt mye usikkerhet for de reisende som har møtt opp til angitt tid, uten at det kom ferje.

(Dette har vært varslet på NRK radio, men ikke alle har fått dette med seg)

"Sigrid" til Herøy? 13. august starter Marine Harvest opp igjen, og da vil trafikken ta seg kraftig opp igjen.

Helgelandske har selv lansert bilferja "Sigrid", som i dag går mellom Sandnessjøen - Bjørn - Løkta, på herøysambandet. "Sigrid" kan ta vel 70 biler.

Trafikkselskapet Helgelandske forhandler for tiden om tre ulike ferjer for sambandet Bjørn - Sandnessjøen.