Lensmannsbetjent Oddbjørn Lorvik var tirsdag morgen på sentralskolen.

- En eller flere personer har i løpet av natta tatt seg inn i skolen på en urettmessig måte. Vi antar at dette er stedet hvor vedkommende har tatt seg inn, uttaler Lorvik til HERØYFJERDINGEN.

Han står da ved en inngangsdør på vestsiden av skolen, en dør som normalt brukes til varetransport. Døra fører da inn til avdelingen for heimkunnskap, kantine, forming og data.

Her er glasset i døra knust og deretter har innbruddstyven(e) låst opp døra og kommet seg inn. Lensmannsbetjent Lorvik antar at det er blitt brukt brekkjern ved innbruddet.

Og ut fra sporene å dømme kan det se ut som om det er nettopp mat innbruddstyvene har vært ute etter. (U)vedkommende har antakelig skåret seg på glasset i inngangsdøra og deretter kan man følge blodsporene.

Døra inn til heimkunnskapsavdelinga er brutt opp og der er det blodspor på både fryseboks og kjøleskap. En kjekspakke ligger tom tilbake på en benk.

Videre er flere andre dører brutt opp på samme brutale måte og følgelig blitt skadet. Men merkelig nok kan det se ut til at datautstyret ikke er tatt. Deretter har vedkommende tatt seg over i den andre avdelingen.

- Vedkommende har romstert på ekspedisjonen, men foreløpig er det for tidlig å si om noe her er tatt. Og hva er man egentlig på utkikk etter på en skole, spør lensmannsbetjent Lorvik.

- Vi er gjerne mottakelig for tips fra publikum som kan ha observert noe i området, avslutter Oddbjørn Lorvik.