Det var ordfører Arnt Frode Jensen som fikk æren av å åpne yrkesmessa med et 15 minutter langt innlegg hvor konklusjonen var at det er på kysten utviklingen vil komme de nærmeste årene og at regionen trenger ungdommene til å bekle jobbene.

Utviklingen skjer på ytre strøk - Det som vil skje av utvikling – og det er ikke til forkleinelse for innlandet – det vil komme på ytre strøk.

Det gjelder både innen fisk, olje og gass og innen reiseliv. Og dere ungdommer trenger ikke reise til Stavanger for å få jobbe med olje og gass.

Dere kan ta en utdanning som gjør at dere kan være på Helgeland, sa ordføreren og viste til at kommende samferdsels-løsninger vil gjøre at hele Helgeland blir knyttet sammen.

Trenger ungdommen Og appellen var at Helgeland trenger ungdommene etter at de har utdannet seg.

Det var også budskapet fra leder for Helgelandsbasen i Sandnessjøen – Jann G. Winsents.

- Jeg har selv kommet til tilbake til Helgeland etter 32 år, begynte han og viste til at han opprinnelig er fra området.

- På Helgelandsbasen trenger vi alle typer mennesker.

Vi er i dag 40 ansatte, men vil ha behov for flere i framtida, sa Winsents og viste med bilder hvordan basen har utviklet seg og vil se ut om noen år.

Presentasjoner Rundt 25 bedrifter og utdannings-institusjoner var torsdag til stede på sine stands i Herøyhallen.

Elevene på ungdomstrinnet hadde på forhånd laget datapresentasjoner og foldere til disse.

På selve messa var oppdraget deres å gå rundt å finne ut mest mulig om de enkelte bedriftene.

Og bedriftene som var til stede representerte et fint tverrsnitt av næringslivet i Herøy.

Store og små Her var fra de største brønnbåtselskapet Sjøtrans, oppdrettsselskapet Marine Harvest og Seløy Undervannservice til de mindre representert ved blant andre entreprenørfirmaet Rolf Edvardsen, Torids Frisør, Herøy Brygge, Elektro & Kjøleteknikk og mange andre.

Og disse hadde funnet på ulike innslag for å fange interessen hos de besøkende.

Aktiviteter Dette var blant annet ulike konkurranser – som både Seløy Kystferie og Marine Harvest og det var også servering av spennende matretter – som hos Herøy Voksenopplæring.

Men her var også videregående skoler, Tverrfaglig opplæringskontor og Høgskolen i Nesna for å nevne noen av de som kom utenfra kommunen.

Og her var også prosjektet "Økt Bosetting" og Herøy kommune, speiderne i Herøy og andre.

Viktig messe Leder i Herøy næringsforening, Roger Hansen, konkluderte på en samling på Herøy Brygge torsdag kveld at årets messe var en suksess.

- Dette var proft, skikkelig og effektivt.

Nesten før vi var kommet ut fra hallen var utstillingene nedrigget og stoler og bord tatt vekk.

Neste år blir det en tilsvarende økt, det er nemlig viktig for Herøy å vise hva vi har – både for oss selv og for ungdommen, avsluttet Roger Hansen.