Suksess for strykeseminar i Herøy

Suksess for strykeseminar_hoved

Verdens første strykeseminar i Herøy ble en suksess med avsluttende konsert søndag i Herøy skoles aula.

Seminaret startet fredag 24. september og ble avsluttet med konsert påfølgende søndag.  Det deltok 29 strykere i alderen 8 til 18 år fra Mo i Rana, Alstahaug, Dønna og Herøy. Alt tyder på at seminaret var en stor suksess.

Fra 2020 utvidet kulturskolen i Herøy tilbudet med en ekstra stilling på 20 prosent med tilbud til alle som ønsker å spille piano og fiolin. Lærer har vært Eva Brandth, som også er dirigent for Ytre Helgeland strykeorkester (YHSO).

I og med at Herøy fikk seks unge fiolinister ble Eva inspirert til å organisere et seminar i Herøy med hovedvekt på de yngste strykerne.

- Seminaret ble gjennomført i samarbeid med foreldre fra Herøy, og uten deres hjelp ville det ikke være mulig. Målet var å inspirere de minste, og få dem til å føle på en mestringsfølelse og det tror vi at vi har lyktes med, sier Eva Brandth.

Eva hadde med seg Anna Medzkiewicz (bratsj) og Tril Holand (cello) som instruktører under seminaret.

Alt tyder på at arrangørene lyktes godt med målsettingen og vi tar her med en kommentar fra en mor:
Tusen takk for den flotte opplevelsen for både meg og kidsa. Når frøkna mi forteller meg at hun aldri skal slutte med å spille fiolin, og vil oppleve alt dette igjen. Selv etter flere timer med spilling på strykeseminar og spille foran mange andre. Da vet vi at dette var stor suksess.

Stående applaus
Seminaret ble avsluttet med konsert for et flott publikum som reagerte med stående applaus og bravorop. Ordfører Elbjørg Larsen var også til stede på konserten og holdt en fin takketale etter konserten.

Suksess for strykeseminar_unge strykere
De unge strykerne fulgte spent med til det var deres tur til å spille.
Suksess for strykeseminar_strykere
Suksess for strykeseminar_forsamling2
Det var mange i publikum under konserten søndag.
Suksess for strykeseminar_Elbjørg
Ordfører Elbjørg Larsen var tilstede på konserten og lot seg begreistre av de unge strykerne.

Annonser