400 publikummere som fikk med seg de to forestillingene. Nissetusseland holder en slik kvalitet at det fortjener et enda større publikum og vi får derfor håper at det kan settes opp flere ganger og gjerne også på andre arenaer.

Det er forfatter Ove Røsbak og musiker Reidar Moursund står bak det nyskrevne julespillet «Nissetusseland». Det er Røsbak som har skrevet manus og sangtekster, mens Moursund har skrevet og spilt inn all musikken. Musikken blir for øvrig tilgjengelig på Spotify og andre strømmetjenester om kort tid. Søker dere på Moursund vil dere derfor finne den flotte musikken og sangene fra Nissetusseland sammen med hans tidligere utgivelser.

Høy kvalitet
Julespillet handler ikke bare om jula, men tar også opp viktige tema som mobbing, sorg og forelskelse. Både tekster og musikk holder høy kvalitet og når i tillegg alle aktørene leverer på en slik måte kan det ikke bli annet enn suksess. Når en tar i betraktning at 19 av aktørene er barn og ungdom fra kulturskolen som ikke har teatererfaring så er dette ekstra imponerende. Ola Loe og Line Olsen Roan fyller også rollene som bonden Knut og lærer Cathrine på en mesterlig måte og etter det vi kjenner til har heller ikke disse to vært med på slike oppsetninger tidligere.

Det er ingen tvil om at det ligger mange timer med øving bak et slikt resultat. Det må derfor gis ekstra honnør til alle instruktørene med Kirsti Iversen i spissen for den jobben de har gjort. På de siste øvingene fikk de også god hjelp av regissør og teaterinstruktør Tom Stian Lenningsvik.

Her er en oversikt over alle som var med:
Linnea Nordnes Prestø (Robert), Ola Loe (bonden Knut), Tora Solhaug (fjøsnissen på Solbakken), Dilana Holstad (Gråbergnissen), Laura Taidla (Hokleppnissen), Oda Kilvær Nilssen (Malin), Nila Lorvik (Andrea), Ingrid Kilvær Nilssen (Thea), Emma Olsen Roan (Sara), Kaja Sjåvik (Tora), Line Olsen Roan (lærer Cathrine)                    

Bakåsgutta:
Gaute Bringsli (Tommy), Kevin Pettersen-Volden (Øyvind), Jakob Theimann (Stig)     

Tusser:
Katinka Nilsen, Signe Lenning, Wenke Skogmo Berg, Brage Moe Bjertnes, Philip Mathisen, Alexander Hansen og Bendik Håland

Instruksjon: Kirsti Iversen og Randi Iversen

Dansekoreografi: Gunn Lise Bjertnes Hansen

Kostymeansvarlig: Stian Prestø

Kulisse/sceneansvarlig: Roger Håland

Regi: Tom Stian Lenningsvik

Lyd/lys/scene: Medielinja ved Vefsn Folkehøgskole

Arrangementskomite: Kirsti Iversen, Line Olsen Roan, Bård Grønbech og Svein Lundestad

Sponsorer/bidragsytere: Marine Harvest, Seløy Sjøfarm, Spar Herøy, Kremmarhuset, Etcetera - botaniske utskeielser m.m., Herøy kommune, Herøy fellesråd.

Nedenfor kan dere se noen bilder og filmklipp fra forestillingen.