Suksess for «Kul-Tur» i Øksningan

Kul-Tur 2017_Harry forteller på Storåsefjellet

Sist fredag var det rundt 50 turgåere som brukte kvelden til å gå tur i Øksningan. Både været og opplegget til Øksningan Velforening var en stor suksess.

I Øksningan er det mange flotte turløyper som benyttes jevnlig av mange av turgåere i Herøy. Sist fredag hadde Øksningan Velforening planlagt en tur som tok sikte på å gå på fire av toppene i Øksningan på samme kveld. Arrangementet hadde de kalt «Kul-Tur».

Dyktig guide
I forbindelse med turen var tidligere lærer og lokalhistoriker Harry Nilssen med som guide. På hver topp kom han med mange interessante opplysninger om øyfolkets historie og de plassene man kunne se fra toppen. Denne guidinga var med på å gi turen en ekstra dimensjon og ble satt stor pris på av turgåerne.

Turen startet klokka 20 om kvelden og varte i over fire timer med innlagt pause og enkel servering på «Drømmeplassen». Dette er forøvrig et flott sted som benyttes mye i forbindelse med turer og sosiale sammenkomster i Øksningan.

Det viste seg fort at det ble for dårlig tid til å gå på fire topper på en kveld og det ble derfor besluttet å kutte en av toppene. Første del av turen gikk til Gårdsøytangen og Storøyfjellet før turfølget etter pausen fortsatte til ytre del av Øksningan og Karifjellet. 

Stilte i Nordlandsbunad på toppen
Planen var at man på den siste toppen skulle se sola når den gikk ned i havet rundt midnatt. Noen skyer ødela dessverre for at dette ble helt optimalt, men alle var nok enige om at turen og utsikten uansett var en stor suksess. På siste toppen stilte også leder i Øksningan Velforening Lisbeth Larsen i Nordlandsbunad og serverte tørrfisk og Mozell til de slitne turgåerne. Dette var en ekstra flott avslutning på et godt opplegg som nok frister til gjentakelse for de fleste av de som deltok.

Det er prisverdig at det finnes ildsjeler i Herøy som bruker fritida si til å legge til rette for at folk skal samles og ha det trivelig sammen, samtidig som de får seg en trimtur. I så måte fortjener gruppa JeSS og Øksningan Velforening all honnør for den jobben de gjør med å arrangere turmarsjer og andre arrangementer.

Kul-Tur 2017_Harry forteller på Storåsefjellet
Kul-Tur i Øksningan ble en suksess. Her er det guide Harry Nilssen som forteller på topp nummer to, Storåsfjellet.
Kul-Tur 2017_opp Gårdsøytangen1
Her er turgåerne på vei opp til Gårdsøytangen som var første stopp på turen.

  1 / 17 
 
Kul-Tur i Øksningan 
Kul-Tur i Øksningan
Turen startet fra Drømmeplassen.
 


Annonser