Roar Aune i Herøy ungdomsklubb forteller at arrangementet har kommet fram etter ønske fra ungdommene selv.

- Ungdomsklubben har blitt enig med kommunen og ungdommene om at de skal kjøre en del prosjekt. Etter rundspørring blant ungdommene så var det LAN som stod øverst på lista. Dette medførte at vi arrangerte LAN i fjor og det ble så stor suksess at vi kjørte det i år også.

- Vi har reklamert for dette i alle HALD-kommunene og det har resultert i at vi i år har fått med oss ungdommer fra Dønna og Alstahaug i tillegg til Herøy. Det var totalt 33 deltakere i år, sier Aune.

I utgangspunktet skulle ungdommene holde på i 24 timer fra klokka 12 tirsdag, men etter det vi kjenner til ble det avsluttet noe tidligere. Man kan vel anta at de fleste hadde fått nok etter å ha spilt dataspill gjennom hele natta. I tillegg til at det var lagt til rette med datakabler og fibernett til dataspill ble det også servert middag og frokost.

- Ungdommene har også planlagt andre aktiviteter med blant annet ei fotballturnering og ei kanonballturnering. I tillegg til ungdommene har vi også engasjert mange voksne til ulike oppdrag, sier Aune.

Jentene deltok også
Selv om det var stor overvekt av gutter som deltok var det også noen jenter med denne gangen. Vi tok oss en prat med Tora Jensen og Frida Kristine Nerland Aune fra Sandnessjøen.

- Det er første gang vi deltar på LAN på Herøy. Vi er en gjeng med båter gutter og jenter som møtes av og til for å spille Mindcraft og andre spill. Vi synes det er artig å være på Herøy og delta på LAN og har planer om å spille hele natta, sier Tora og Frida Kristine.

Hva er et "LAN"
I ordets rette forstand er et LAN om du kobler bare pc’er sammen med nettverkskabel, og et LAN brukes altså til å dele filer, skrivere og internettforbindelse. 

I dette tilfellet er det allikevel ikke det vi forstår med et LAN. Når vi ikke snakker om de tekniske definisjoner av et LAN, så snakker vi egentlig om et LAN-party, og som gjerne forkortes til bare «LAN» på folkemunne.

Et LAN-party er når flere personer samles for å sette sammen et lokalt nettverk (altså LAN) for å utnytte fordelene ved å være knyttet sammen direkte til å bedre kvalitet på nettverksspill, men også for å kunne samles flere med samme interesse, utveksle erfaringer og kunnskaper.