Kommunestyret bevilget i fjor 100.000 kroner til styrking av ungdomstilbudet i kommunen. Det ble delegert til Hovedutvalg for persontjenester å vurdere hvilke tiltak som bør prioriteres.

Herøy IL Motorcross har søkt kommunen om penger for å kjøpe boden som har stått ved Herøy Sport og Fritids tidligere lokalitet. Boden skal plasseres ved treningsbanen på Sør-Herøy, den tidligere fotballbanen "Salta".

Her har Herøy Motorcross anlagt bane hvor de unge kan kjøre under trygge forhold.

Bredbånd til ungdomsklubben Herøy Ungdomsklubb har søkt kommunen om penger til innkjøp av blant annet datautstyr for å øke interessen og aktivitetsnivået i klubben. De tror også at dette kan få flere ungdommer til å benytte seg av klubbtilbudet.

Ungdomsklubben kan dermed kjøpe bærbare datamaskiner og få installert bredband på klubbhuset på Nord-Herøy.

Det er i dag ikke lagt opp bredband til klubbhuset og det vil bidra til årlige driftsutgifter på rundt 5000 kroner. I tillegg trenger klubben et låsbart skap til utstyret.

Til møtet i Hovedutvalg for persontjenester innstiller rådmannen slik:

1. Det bevilges 15.000 kroner til Herøy Motorcross for innkjøp av bod 2. Det bevilges 35.000 kroner til Herøy ungdomsklubb til innkjøp av bærbare pc, installering av bredbånd og låsbart skap.

Da kommunestyret bevilget de 100.000 kronene i fjor, ble pengene overført til Helse-, Sosial- og Omsorgsetatens budsjett ettersom det skulle tilsettes en ungdomsarbeider i løpet av året.

Ungdomsarbeider i 75 prosent Kommunen ønsket å tilsette ungdomsarbeideren før forslag til ungdomssatsing ble utarbeidet. Ansettelsen har tatt lengre tid enn antatt, men vedkommende som skal begynne i stillingen starter i januar 2007.

Kristine Kleven skulle egentlig begynne sist høst, men kunne ikke tiltre før 1. januar, hvor hun vil være på plass i 75 prosent stilling.