Det kan være hensiktsmessig å grovt dele arbeidsoppgavene innen arbeidet med kommunikasjon i to deler:

Kortsiktig og langsiktig En kortsiktig del og en langsiktig del, skriver saksbehandler Tor-Henning Jørgensen i saksutredningen til møtet i Dønna formannskap 20. mars.

Saka "Kommunikasjon" kommer opp som første sak på lista til møtet, hvor det ellers teller 12 saker.

Jørgensen har laget et forslag til struktur for framtidig arbeid med kommunikasjonsspørsmål.

Detaljerte planer Administrasjonen skal så utarbeide mer detaljerte planer for de enkelte utfordringene.

I sin vurdering av arbeidet med å strukturere arbeidet med kommunikasjon skriver Jørgensen videre:

"De viktigste kortsiktige oppgavene er å få endret avgangstidene for ”M/S Dønna” i Vandvesambandet, og få ”NEXen” til å gjenoppta anløp av Bjørn.

Ferje over Alstenfjorden Forbedring av fergekommunikasjonen over Alstenfjorden og å få på plass bedre infrastruktur for telekommunikasjon er de to viktigste i forhold til de langsiktige oppgavene.

Forbedringen av forholdene for skole-, studie- og arbeidspendling til og fra Dønna kommune hører også til blant de langsiktige oppgavene – og er et eksempel på at for noen oppgaver må det arbeides både på kort og lang sikt.

Et eksempel som underbygger behovet for en inndeling av de forskjellige utfordringene etter tidshorisinten som det forventes å få på plass gode løsninger innen.

Bedre strukturert Arbeidet blir bedre strukturert, og samspillet mellom administrasjon og politikk får best mulige vilkår for å fungere optimalt."

12 andre saker skal også opp i møtet.

Trykk HER for å lese alle sakspapirene til møtet.