Strikkekafè med Arne & Carlos

Arne & Carlos

I underkant av 100 strikkeglade damer og noen få menn fikk med seg foredraget til Arne & Carlos på søndagen under Herøydagan. Det var et foredrag med mye humor og latteren satt løst.

Før foredraget koste folk seg med kaffe og kaker og mange hadde tatt med seg strikketøy. Arne og Carlos gikk rundt og snakket med folk og det ble også anledning til å kjøpe bøker for de som var interessert.

Det hele startet i 1999, da designlærer Arne møtte statsviter Carlos i Oslo. På en tur til Etnedal kom Arne (Nerjordet) over den gamle jernbanebygningen på Tonsåsen og etter to timer bestemte han seg for å kjøpe bygningen. Han reiste hjem og klarte å overtale Carlos (Zachrison) til å flytte til Tonsåsen i Valdres.

Der begynte de med design av klær. Men mens alle fremadstormende moteikoner forsøkte å se ut som de kom fra Italia og Frankrike, vendte Arne og Carlos seg mot norske strikketradisjoner. Det viste seg å være en klok beslutning. 

Bøker
Boken "Julekuler" kom ut i 2010 og ble en stor suksess. Arne & Carlos har etterhvert gitt ut mange strikkebøker, som er oversatt til 18-19 språk. Bøkene er solgt i mange hundretusen eksemplarer.

Designgarn
De siste årene har de hatt stor suksess med en ny type garn. Garnet har ulike fargesjatteringer som gjør at strikk med ett garnnøste gir fiks ferdig mønsterstrikk. Det er Arne & Carlos som har designet mønsteret og valgt farger, mens tekniske fagfolk har satt sammen garnet slik at mønsteret går opp.

Strikket kongefamilien
I 2012 strikket Arne & Carlos den norske kongefamilien på bestilling til Nasjonalmuseets galleriutstilling "Et ferdaminne".

Publikum lot seg imponere av Arne & Carlos sine kreativitet evner og deres lune humor. Foredraget ble stadig vekk krydret med morsomme historier som fikk lattermusklene i sving. Det er utrolig hva som er mulig hvis en har ståpåvilje og tror på noe!

Foto bildeserie: Berit Stangeland Hanssen

 


 

 

Arne & Carlos
Arne & Carlos[6]
Berit Stangeland Hanssen fra Sandnes sammen med Arne og Carlos. Foto: Christina Stangeland Hanssen

  1 / 8 
 
Arne & Carlos strikkekafè 
Arne & Carlos strikkekafè
 


Annonser